Netflix, reklam politikasını değiştiriyor

2022 yılında abone kaybeden Netflix, dünya genelinde reklamlı üyelik planlarını gündeme aldı. CEO Reed Hastings, reklamlar için kullanıcı verilerinin izlenmeyeceğini açıkladı.
 Tarih: 20-04-2022 13:35:55
Netflix, reklam politikasını değiştiriyor

Netflix'in abone sayısının 10 yılı aşan bir süredir ilk defa azalması şirkette panik yarattı. Şirketin Ukrayna işgali nedeniyle Rusya'dan çekilmesinin yanı sıra fiyatların artması da abone kaybına neden oldu. Şirket şifre paylaşımını da bu kayıptan sorumlu tutuyor. 

Netflix, reklamsız bir şekilde içerikler sunarken kullanıcı sayısındaki düşüş nedeniyle bu politikanın terk edilmesi gündemde.

Netflix CEO’su Reed Hastings, Netflix’in ilk çeyrekte 200.000 müşteri kaybettiğini açıkladıktan sonra yatırımcılarla yaptığı bir görüşmede reklam yapma potansiyelini gündeme getirdi.

REKLAMLA DÜŞÜK FİYATLI ABONELİLK
Hastings, uzun süredir platforma reklam veya diğer promosyonların eklenmesine karşı çıkıyor, ancak müşterilere daha ucuz bir seçenek sunmanın çok mantıklı olduğunu söyledi.

Hastings, “Netflix’i takip edenler, reklamcılığın karmaşıklığına karşı olduğumu ve aboneliğin basitliğinin büyük bir hayranı olduğumu biliyorlar. Fakat bunun bir hayranı olduğum kadar, tüketici seçiminin daha büyük bir hayranıyım ve daha düşük bir fiyata sahip olmak isteyen ve reklamlara toleranslı tüketicilerin istediklerini elde etmelerine izin vermek çok mantıklı” dedi.

Netflix, ücretli aboneliklerdeki duraklama nedeni olarak rekabetin yanı sıra yaygın şifre paylaşımı, enflasyon ve Ukrayna’nın devam eden Rus işgalini öne sürdü.

RAKİPLERİNİ TAKİP EDİYOR
Ayrıca daha fazla aboneyi cezbetmek için Netflix, içerik harcamasını artırdı. Şirket bu durumu hizmet fiyatlarına da yansıttı. Netflix, bu fiyat değişikliklerinin geliri artırmaya yardımcı olduğunu, ancak en son çeyrekte ABD ve Kanada’da 600.000 abone kaybından da kısmen sorumlu olduğunu söyledi.

Reklam içeren bir seçenek, fiyat konusunda hassas bazı tüketicileri hizmette tutabilir ve Netflix’e fon toplamak için farklı bir yol sağlayabilir.

Netflix geçtiğimiz ay Şili, Kosta Rika ve Peru’da alt üyelikler açılmasına imkân sağlayan yeni planlarını kuıllanıcılara sunmuştu. Şimdilik bir test niteliğinde olan bu özellik kullanıcıların 3 dolara alt üyelikler açmalarını sağlıyor, böylece Netflix normal şartlar altında paylaşılacak hesaplardan gelir elde edebiliyor.

Hastings, rakiplerini de örnek gösterdi: “Hulu, Disney ve HBO yaptı. Bu yöntemin işe yaradığına dair çok fazla şüphemiz olduğunu sanmıyorum.”

Hastings, Netflix’in sadece bir yayıncı olarak kalacağının ve reklamları eşleştirmek için kullanıcı verilerinin izlemeyeceğinin altını çizdi.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI