Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den Meslek Kanun Teklifi açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Öğretmenlik meslek kanunu teklifi inşallah bu ay içerisinde Türkiye Büyük Millet Meclisine gelecektir. Türkiye Büyük Millet Meclisinde değerlendirilme sürecinde desteğinize olan inancım tamdır. Sizlerin de destekleriyle bu bağlamda önemli bir eksikliği daha gidermiş olacağız” dedi.
 Tarih: 13-12-2021 12:48:54
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den Meslek Kanun Teklifi açıklaması

2022 bütçe görüşmeleri devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi adına konuşan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, milletvekillerine sunum yaptı. Özer, eğitim bütçesinin 274 milyar 384 milyon 474 bir TL olduğunu hatırlatarak, 2022 bütçesinin yüzde 15.7'sini oluşturduğunu ifade etti.

Özer, 2022 yılı sonuna kadar 3 yaş yüzde 14 olan okullaşma oranını yüzde 50'ye çıkarmayı hedeflediklerini söyleyerek, “4 yaş okullaşma oranını yüzde 50'den yüzde 70'e, 5 yaş okullaşma oranını yüzde 78'den yüzde 100'e çıkarmayı hedefliyoruz. 2022 yılında 3 bin yeni anaokulunu ve 40 bin ana sınıfını hizmete alacağız. 2021-2022 öğretim yılı ikinci dönemine 5 bin yeni ana sınıfını yetiştireceğimizin sözünü vermiştim, Şubat ayına gelmeden 4 bin 3 yeni ana sınıfını hizmet almış bulunuyoruz. Bu sınıflarda 79 bin çocuğumuz eğitim almaya başladı. 5 yaş grubundaki okullaşma oranı yüzde 78'den yüzde 84'e çıktı” ifadelerini kullandı.

Mesleki Eğitimde bin okul projesi kapsamında çalışma yaptıklarını belirten Özer, “Bu projeyle 3 bin 574 Mesleki Teknik Anadolu Lisesi içerisinde dezavantajla olan, altyapı imkanları görece problemli olan bin okulu belirledik. Bu okullarımıza bir yılda bin tane kütüphane, bin tane fizik, kimya, biyoloji laboratuvarı yaptık, ayrıca mevcut meslek alan laboratuvar ve atölyelerini güçlendirdik. Diğer taraftan, okullarımızda döner sermaye kapsamında üretimi artırmak için 544 tane yeni atölye kurduk ve 282 atölyeyi yeni teknolojilerle güçlendirdik. Bir yılda bu atölyeler için 550 milyon TL bütçe harcadık. Aynı zamanda bu bin okulun küçük ve büyük onarımlarını da 450 milyon TL'lik bütçeyle tamamladık. Mesleki Eğitimde bin Okul Projesi'nde kazanmış olduğumuz bu deneyimi diğer tüm kademelerdeki okullarımız için kullanacağız. Gerekli önceliklendirmeleri yaparak ihtiyacı daha fazla olan okullara daha fazla ödenek gönderdik, bu yaklaşımımızı 2022 yılında da devam ettireceğiz. Okullarımızın altyapı, laboratuvar, kütüphane, spor alanları gibi tüm birimlerini 2022 yılı sonuna kadar iyileştireceğiz” şeklinde konuştu.

  Editör: manşethaber   Kaynak: IHA
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI