IŞİD’in emojileri: Kartal ve kelebek

IŞİD mensuplarının, yazışmalarda “ortamın güvenli olduğunu” anlatmak için şifre olarak “kartal” ve “kelebek” emojileri kullandığı belirtildi.
 Tarih: 14-02-2020 12:34:30
IŞİD’in emojileri: Kartal ve kelebek

 

Mersin'de örgüte yapılan operasyonda yakalanarak tutuklanan şüpheli hakkında “silahlı terör örgütüne üye olmak”suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamede, örgütün yapısıyla ilgili önemli bilgiler aktarıldı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonla yakalanan ve dijital belgelerinde 4 bine yakın IŞİD üyesinin bilgileri bulunan şüpheli Kuteybe Hammet hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Örgütün “istihbaratçıları”ndan Hammet için “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan 65 sayfalık iddianame, Mersin 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

İddianamede, Hammet'in geçmiş dönemde Suriye'de IŞİD içinde savaşçı olarak yer aldığı, Türkiye'de de örgüt adına faaliyetlerine devam ederek çatışma bölgelerinde bulunan örgüt mensuplarıyla irtibat kurduğu aktarıldı.

İddianamede, örgütün yapısıyla ilgili önemli bilgilerin yanısıra şüphelinin örgüt mensuplarıyla yaptığı yazışmalarda "ortamın güvenli olduğunu" anlatmak için şifre olarak "kartal" ve "kelebek" emojileri kullandığı vurgulandı.

Şüphelinin ikametinde ele geçirilen dijital materyallerde farklı ülkelerden 4 bine yakın kişinin ismiyle birlikte “örgüte katılmadan önceki mesleği, gittiği ülkeler, hangi sınır bölgesini kullandığı ve aracısı, referans bilgileri, uzmanlık alanı ve savaşçı, eylemci ya da canlı bomba eylemcisi” gibi kategorilerin bulunduğu künye şeklindeki ayrıntılı formun ele geçirildiği belirtildi.

 İddianamede, çok sayıda fotoğraf, harita ve görüntülerin de veriler arasında yer aldığı ifade edildi.

  Kaynak: Sputnik
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI