Ankara: Cevap Kürtler’de…

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Avrupa Parlamentosu'nda bir toplantı yapıldı. Bunlara en güçlü cevabı Türkiye, Irak ve Suriye'deki Kürtler verecektir” dedi.
 Tarih: 06-02-2020 21:31:32
Ankara: Cevap Kürtler’de…

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından basın toplantısı düzenledi.

Kalın, Türkiye'nin Suriye konusunda muhataplarıyla görüşmelerini sürdürdüğünü belirtirken, "Mart ayında bir Astana toplantısı yapılabilir. Şu anda Rusya'dan gelecek askeri heyeti burada bekliyoruz" dedi.

Suriye'nin İdlib Mutabakatı'nı ihlal ettiğini belirten Kalın, "Terörle mücadele bahanesiyle bundan sonra yapacağı yanlış adımların bedeli mutlaka ağır olacaktır" ifadesini kullandı.

MART AYINDA YENİ ASTANA

İbrahim Kalın, "Mart ayında bir Astana toplantısı yapılabilir. Şu anda Rusya'dan gelecek askeri heyeti burada bekliyoruz. Bu görüşmeden sonra yeni bir haritanın belirlenmesini öngörüyoruz” dedi.

AP’DEKİ TOPLANTI VE KÜRTLER

Kalın, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) yapılan toplantıya değinerek, şunları söyledi:

“AP'de Kürtler’in geleceğini ele almak bahanesiyle yapılan toplantı teröristlerin açıkça propaganda yaptığı bir platforma dönüşmüştür. Bu toplantıya katılanlar terörizme açıkça destek vermişlerdir. Kürtleri kullanarak kendi siyasi plan ve programlarını hayata geçirmek isteyenler eninde sonunda sükutu hayale uğrayacaklardır. Bunlara en güçlü cevabı Türkiye, Irak ve Suriye'deki Kürtler verecektir.”

ABD İLE İSTİHBARAT

Amerika'yla istihbarat çalışmalarının sürdüğünü belirten Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü, “Şu anda Irak, Suriye sahasında ve diğer alanlarda istihbarat paylaşımı devam ediyor. Ancak yeterli mi derseniz, buna evet demem mümkün değil” dedi.

AP’DE NE OLMUŞTU?

AP'de dün düzenlenen "Avrupa Birliği, Türkiye, Orta Doğu ve Kürtler" başlıklı konferansa kırmızı bültenle aranan Adem Uzun, Remzi Kartal ve Zübeyir Aydar da katılmıştı.

Konferansta, HDP Milletvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Saadet Partisi Milletvekili Nazır Cihangir İslam da konuşma yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu'na yazılı açıklamayla tepki göstermişti.

İSTİHBARAT PAYLAŞIMI

Reuters haber ajansının dört ABD'li yetkiliye dayandırdığı habere göre, Washington yönetiminin, Türkiye'nin yıllardır PKK operasyonlarında yararlandığı gizli askeri istihbarat işbirliği programını süresiz olarak askıya aldığı iddia edildi.

Karara gerekçe olarak Türkiye'nin geçen yılın Ekim ayında başlattığı Barış Pınarı Harekatı gösterildi.

Habere göre, ABD Ordusu bu misyonları Adana'daki İncirlik üssünden kaldırdığı İnsansız Hava Araçları (İHA) ile yürütüyordu.

Haberde, Türkiye'deki Savunma Bakanlığı yetkilisinin konuyla ilgili açıklama yapmadığı ancak başka bir Türk yetkilinin sözkonusu programın askıya alındığını doğruladığı bilgisine yer verildi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI