Göçmenler Meriç nehrinde yıkanıyor

Yunanistan'a geçmek için bekleyen bir grup göçmen, sınırı ayıran Meriç Nehri'nde yıkandı
 Tarih: 09-03-2020 12:34:34
Göçmenler Meriç nehrinde yıkanıyor

 

Yunanistan'a geçmek için için bekleyen bir grup göçmen  Edirne'de Yunanistan sınırına sıfır Meriç ve Arda nehirlerinin birleştiği noktada bekliyor. Bu bölgedeki yaklaşık 30 göçmen, soğuk havaya rağmen nehir ortasında oluşan adacıktan suya girip yıkandı.

Bazı göçmenler ise nehirde çamaşırlarını yıkadı. Göçmenler, daha sonda ateş yakarak ısınırken yıkadıkları çamaşırlarını da bu ateşte kuruttu. Göçmenlerin suda temizlenip çamaşırlarını yıkadığı sırada Yunanistan'a ait helikopterle uçuş yapıldığı görüldü.

Yunanistan sınırı geçmeyi başaran göçmenleri dövüp, para ve kıymetli eşyalarına el koyduktan sonra elbiselerini de soyarak Türk sınırından geri gönderiyor. Prof. Dr. Nuray Ekşi, Yunanistan’ın 2011’den beri yöntemi uyguladığını ve bunun insan haklarına ve mültecilere dair hukuka aykırı olduğunu belirterek ‘Çocukların ve bebeklerin dahi ayakkabı ve çoraplarını çıkarıyorlar. Erkekleri soyup çıplak halde sınıra gönderiyorlar. Özellikle böyle yapıyorlar ki Türk askerleri acısın da onları geri alsın’ dedi.

  Editör: edit3
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI