Şam'dan '600 km' duyurusu

Şam, İdlib ve Halep kırsalında 600 kilometrekarelik bir alanın kontrollerine geçtiğini duyurdu.
 Tarih: 09-02-2020 19:54:51   Güncelleme: 09-02-2020 20:47:51
Şam'dan '600 km' duyurusu

 

Suriye Ordusu, ülkede silahlı grupların denetimindeki son bölge olan İdlib ile Halep kırsalında 600 kilometrekare genişliğindeki bir alanda kontrol sağladığı açıklamasını yaptı.

Açıklamaya göre, İdlib’in doğusundaki kırsal alanlar yönünde ilerleyen askerler, Halep’in güneyindeki ordu güçleri ile bir noktada buluştu.

Suriye’nin devlet ajansı SANA’nın yer verdiği açıklamada, İdlib’de kontrol sağlanan yerlerden biri de Serakib kenti.

Serakib, kritik önemdeki M4 ve M5 yollarının kesiştiği noktada yer alıyor. M4, Halep'i Lazkiye'ye M5 ise yine Halep'i başkent Şam'a bağlıyor.

Kentte Türkiye’nin de bir gözlem noktası bulunuyor.

TSK’DAN SINIRA SEVKİYAT

Türk Silahlı Kuvvetleri’nce (TSK) Suriye'nin İdlib kentindeki gözlem noktalarına haftasonunda tank, zırhlı askeri ambulans ve zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) sevkedildi.

Burada askeri personel tarafından 10 tırdan indirilen askeri araçlar, geniş güvenlik önlemleri altında İdlib'deki gözlem noktalarına yönlendirildi.

Suriye sınırındaki birliklere 5 tırlık kurşun geçirmez akordiyon bariyer de takviye edildi.

İdlib kentinin sınır komşusu Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki askeri hareketlilik sürerken, Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait bir kargo uçağı, Hatay Havalimanı'na iniş yaptı. Zaman zaman bölgede askeri helikopterler de uçuş yapıyor.

HALEP’TE 2 SİVİL ÖLDÜ

Rusya'ya ait savaş uçaklarının, Halep'in İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisinde kalan Kefer Nuran, Kefer Naha ve Cemyiet Rehhal yerleşimlerine düzenlediği saldırılarda 2 sivil öldü.

Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarından alınan bilgiye göre, Rusya'nın Halep'in Kefer Nuran köyüne düzenlediği hava saldırılarında 10 sivil de yaralandı.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI