CHP’li Yıldırım Kaya: “Mahmut Özer, tarikatlardan ve cemaatlerden emir alıyor”

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Mahmut Özer, Bakan değil. Mahmut Özer, tarikat ve cemaatlerin yönlendirdiği biri. Mahmut Özer iki yerden emir alıyor; biri saray, diğeri tarikatlar. Kendi aklı ile hareket eden birisi bu kararları almaz” dedi.
 Tarih: 03-01-2022 14:13:47
CHP’li Yıldırım Kaya: “Mahmut Özer, tarikatlardan ve cemaatlerden emir alıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Harman Radyo’da (107.6) “Hüseyin Bekar ile Gündemdekiler” programına konuk oldu. Programda AKP’nin TBMM Başkanlığı’na sunduğu Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin yasa teklifini ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Millî Eğitim Bakanlığı’na gitmesini değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in bakanlığa kendi kadrolarını taşıdığını iddia eden Yıldırım Kaya, “Saray halka kapıları kapatmış durumda. Eskiden Cumhurbaşkanları muhalefet liderleriyle görüş alışverişinde bulunurdu. Devlet bürokrasisi vardır. Halkın problemlerini çözmek için ana muhalefet partisi olarak hem kendi görüşlerimizi anlatmak hem de yaşanan süreci dinlemek üzere randevu taleplerinde bulunulması gayet normaldir. KPSS’de yüksek puan alan öğrencilerimiz mülakattan düşük puan verilerek eleniyor. Genel Başkanımızda bu haksızlığı konuşmak için Millî Eğitim Bakanlığı’na gitti. Çok açık ve net; Millî Eğitim Bakanlığı kapısına kilit vurmak, aslında kendi vicdanına kilit vurmaktır. Kimse karamsarlığa kapılmasın biz öğretmen meslek kanununu çıkartacağız. Bugün meclise iyileştirme diye getirdikleri 1 milyon 200 bine varan öğretmeni yok saymaktır, ayrıştırmaktır. Kendi adamlarına kadro açma anlayışıdır. Mahmut Özer, tıpkı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nde yaptığı kadrolaşmayı, ÖSYM’de yaptığı kadrolaşmayı Millî Eğitim Bakanlığı’na da yayıyor. Mahmut Özer, Bakan değil. Mahmut Özer, tarikat ve cemaatlerin yönlendirdiği biri. Mahmut Özer iki yerden emir alıyor; biri saray, diğeri tarikatlar. Kendi aklı ile hareket eden birisi bu kararları almaz” ifadelerinde bulundu.

“2022 bütçesi şimdiden kadük oldu”

Öğretmenlerin ve kamu çalışanlarının ek zam beklentisini ve CHP iktidarında yapılacaklara değinen Yıldırım Kaya, “Sarayda bir eli yağda bir eli balda olanlardan halka herhangi bir müjdeli haber çıkmayacağı aşikardır. TÜİK verileri açıklandı ama gerçek enflasyon yüzde 50’nin üzerindedir. İktidarın bu bazda zam verme ihtimali yok. 2022 bütçesi şimdiden kadük oldu. Ek bir bütçe getirmeden bunların hiçbirini yapamazlar. Normalde sınav olmadan Eğitim Fakültesini bitirip, öğretmenlik gerekliliğini yerine getirenlerin sınava bile girmeden atanması lazım. Biz de KPSS sınavıyla bir geçiş yaşayacağız çünkü bizim iktidarımızda da atama bekleyecek en az 700 bin öğretmen olacak. Bunları eriterek yeni süreci tasarlayacağız. Anadolu Öğretmen Liselerinden başlayarak Eğitim Fakültelerini yeniden tasarlayacağız. Mülakat olmayacak” dedi.

  Editör: Düzgün Çeşim   Kaynak: Manşet Haber Merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI