YAS - Almanca, Kürtçe ve Türkçe tweet

Alman Sol Parti Eşbaşkanı Katja Kipping, Almanya’da dün gece 11 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin Twitter hesabından, “Wir trauern, Yas tutuyoruz, Em xemgîn in #Hanau” açıklamasında bulundu.
 Tarih: 20-02-2020 13:23:33   Güncelleme: 20-02-2020 13:32:33
YAS - Almanca, Kürtçe ve Türkçe tweet

 

Almanya’nın Hanau kentinde dün gece iki farklı kafeye düzenlenen silahlı saldırıda 11 kişi hayatını kaybetmiş, 5 kişi de yaralanmıştı.

Almanya'da siyasiler Hanau’daki saldırıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel olayla ilgili bilgi almak amacıyla Halle'deki etkinliğini iptal etti.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, saldırıya Twitter hesabından tepki gösterdi. Olayı “Korkunç bir suç” olarak nitelendiren Seibert, yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da “Hanau'daki korkunç olaylar hepimize acı verdi” diyerek ölenlerin yakınlarına taziye, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

Sosyal Demokrat Parti Eşbaşkanı Saskia Esken, “Çok uzun süre adını koymaktan çekindik: Almanya'da sağcı terör. Şoke olduk ve yas tutuyoruz. Tüm duygularımız kurbanlar, yakınları ve arkadaşlarıyla” ifadelerini kullandı.

Yeşiller Partisi milletvekili Cem Özdemir "Dehşet içindeyim ve Üzgünüm. Bu korkunç olayın  kurbanlarının tüm yakınlarına güç diliyorum, tüm acil durum ekiplerine ve onlara destek olan tüm insanlara teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Sol Parti Eşbaşkanı Katja Kipping de, Twitter hesabı üzerinden Türkçe, Almanca ve Kürtçe olarak “Yas tutuyoruz” diye yazdı.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI