Prof. Nejla Kurul: “Laik ve demokratik eğitimde çok büyük çöküş görüyoruz”

EĞİTİM SEN Genel Başkanı Prof. Nejla Kurul, “Gerçekliğe baktığımızda, somut eğitim alanına baktığımızda; laik ve demokratik eğitimde çok büyük çöküş görüyoruz. 1 milyon 200 bine yaklaşan eğitimcinin baskılandığı, sesinin kısıldığı bir süreçle karşı karşıyayız” dedi.
 Tarih: 03-01-2022 14:06:26
Prof. Nejla Kurul: “Laik ve demokratik eğitimde çok büyük çöküş görüyoruz”

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM SEN) Genel Başkanı Prof. Nejla Kurul, Harman Radyo’da (107.6) “Hüseyin Bekar ile Gündemdekiler” programına konuk oldu. Programda Öğretmenlik Meslek Kanunu’na ilişkin yasa teklifini ve öğretmenlerin beklentilerini ifade etti.

Nejla Kurul, “Gerçekliğe baktığımızda, somut eğitim alanına baktığımızda; laik ve demokratik eğitimde çok büyük çöküş görüyoruz. 1 milyon 200 bine yaklaşan eğitimcinin baskılandığı, sesinin kısıldığı bir süreçle karşı karşıyayız. Gençlerimiz eşit ve refah içerisine olabilirken; bugün dünyaları kararmış, umutlarını yitirmiş ve karamsarlığa hapsedilmiş bir durumdalar. Eğitim-Sen olarak biz mücadelemizi büyüteceğiz. ‘Sözleşmeli öğretmenle kadrolu öğretmen ayrımını kaldıracağız’ dediler yalan çıktı. Ben eminim ki, öğretmenlerimiz buradaki oyalamayı, aldatmayı görüyorlar. Bu tasarı geri çekilmeli çünkü kapsamı son derece sınırlı. Bakın öğretmenlerin görev ve sorumlulukları içerisinde yok, öğretmen yetiştirme ve atam süreçlerine ilişkin bilgi yok, okul yöneticilerini sorumlulukları yok, müfettişler yok, Özlük hakları yok, yer değiştirmeler ve nakiller yok, hepsi devasa sorunlar. Öğretmenlerin mesleki gelişimini Usta öğretmen baş Öğretmen gibi ayrıştırarak çözmek mümkün değil. Bu gerçek dışı bir anlayış. Öğretmenlerimiz yorgun. Onlara bu yapılmamalı. Bu tasarı çok daha kapsamlısı için geri çekilmeli. Eğitim sendikalarının dahil olduğu süreçlerle uzun ve kapsamlı bir şekilde düzenlenmeli.”

  Editör: Düzgün Çeşim   Kaynak: Manşet Haber Merkezi
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI