Kemal Kılıçdaroğlu, TOGG'un fabrika açılışına katılmayacak

CHP Sözcüsü Öztrak, Kılıçdaroğlu'nun TOGG'un fabrika açılışına davetli olduğu halde katılmayacağını belirterek, "Erdoğan ve şurekası bu özel girişimi siyasi şova dönüştürme gayreti içinde" dedi.
 Tarih: 25-10-2022 07:33:34
Kemal Kılıçdaroğlu, TOGG'un fabrika açılışına katılmayacak

 CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlenen MYK toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Öztrak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in TOGG'un 29 Ekim'de yapılacak törenine davet edildiğine dair duyumlarla ilgili açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu'na TOGG'un fabrika açılışı için davet geldiğini kaydeden Öztrak, "Sayın Genel Başkanımızın katılmayacağını ancak en kısa sürede TOGG'u yerinde ziyaret edeceğini kamuoyuna duyurur TOGG'a başarılı bir lansman dileriz" ifadelerine yer verdi.

'SİYASİ ŞOVA DÖNÜŞTÜRME GAYRETİ İÇİNDELER'
Kılıçdaroğlu'nun daveti neden kabul etmediğini de açıklayan Öztrak, şunları kaydetti:

"TOGG Türkiye'nin mobilitenin teknolojilerinde söz sahibi bir ülke olmak için doğru zamanda yola çıkmış hepimizi gururlandıran bir özel kesim girişimidir. Doğru yapılan, iyi yönetilen her projenin destekçisi olduğumuzu daha önce söylemiştik. Bu davet şirket yönetiminden gelseydi seve seve katılır, seri üretim bandından inecek ilk aracı da ayakta alkışlardık. Ancak Erdoğan ve şurekası bu özel girişimin gerçekleştirdiği özel bir projeyi siyasi şova dönüştürme gayreti içinde. Davetin saraydan gelmesi, bakanlığın sanki özel bir şirketin kurumu gibi davranması bu örnek projeyi siyasileştirmekten başka bir şey değildir. İktidar bu yaklaşımı ile özel kesim girişimi olan TOGG'a vermektedir. Bu sebeplerle davete Sayın Genel Başkanımızın katılmayacağını ancak en kısa sürede TOGG'u yerinde ziyaret edeceğini kamuoyuna duyurur TOGG'a başarılı bir lansman dileriz."

'KORKUSUNU VE TELAŞINI ANLIYORUZ'
Öztrak, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili soru üzerine ise “Bu yorumu ilk yapan Erdoğan. Biz Erdoğan’ın korkusunu ve telaşını anlıyoruz ama biraz daha sabredecek. Kendisi de milletimizle birlikte aynı anda altı parti genel başkanının ağzından 13. Cumhurbaşkanı’nın ismini duyacak” dedi.

'REFERANDUMLA MİLLETİMİZİ YORMASINLAR'
Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü ile ilgili referandum çağrısına ise "Ya ne referandumu? Biz bir kanun teklifi vermişiz açık. Kadınların giyim kuşamı üzerinden ellerini çekmeye razılarsa, başka hesapların peşinde koşmuyorlarsa kanun teklifimizi desteklesinler. Referandumla milletimizi yormasınlar" diye konuştu.

'ŞU FOTOĞRAFA BİR BAKIN'
Öztrak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "muhafazakar devrimcilik" açıklaması ile ilgili, Erdoğan, 2003 yılında İsviçre'nin Davos kentindeki Dünya Ekonomik Forumu sırasında Victoria Oteli'nde iş insanı George Soros ile bir araya geldiği görüşmenin fotoğrafını göstererek şunları söyledi: "Devrimcilik meselesine gelirsek… Bazen bir karelik fotoğraf bin sayfalık söze bedeldir. Muhafazakârlığı doların yeşiliyle sınırlı olanın devrimciliği de olsa olsa Soros'un renkli devrimciliği olur. Allah aşkına! Şu fotoğrafa bir bakın…

Boğazında balıkçı yaka kazak. İsviçre Alplerinde, Davos'un otel odalarında, Soros'un masasında yanında rüşvetten aklanmamış makaracı eski Bakanı… Sevsinler sizin devrimciliğinizi…

Bu toprakların görüp yaşadığı en büyük devrim, Cumhuriyet ve onun devrimleridir. Ama AK Parti'nin önde gelen siyasetçileri hala Cumhuriyetle, Cumhuriyet devrimleriyle kavgalı. Grup Başkanvekiliniz Mahir Ünal'ın; ‘Maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hâsılı bütün düşünmemizi yok etmiştir” sözlerini, nereye koyalım?

Hangi devrimciliğe dâhil edeceğiz. Teamüllere göre, parti Genel Başkanının, parti Sözcüsünün, Grup Başkanvekillerinin sözleri, partiyi bağlar. Bu sözler Erdoğan'ı da bağlar. Erdoğan çıksın, bu sözlerin neresinde olduğunu millete bir söyleyiversin. Bu, sizin ve partinizin resmi görüşü müdür? 

'BU SORUYA NET YANIT BEKLİYORUZ'
Cumhuriyetimizin kazanımlarıyla sorunları olanlar, devrimci olamaz. Olsa olsa, devrimlerin kazanımlarını yok etmek isteyen, bozguncular ve karşı-devrimciler olur. Tekrar soruyoruz; grup başkanvekiliniz Mahir Ünal'ın sözleri, Erdoğan'ın ve partisinin resmi görüşü müdür? Bu soruya kaçamaksız, net yanıt bekliyoruz." 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI