Komutandan tetikçiye taziye

Dünyanın en büyük uyuşturucu tacirlerlerinden Pablo Escobar'ın “Popeye” (Temel Reis) lakaplı tetikçisi Jhon Jairo Velasquez, Kolombiya’da yaşamını yitirdi.
 Tarih: 07-02-2020 20:05:34
Komutandan tetikçiye taziye

 

Kolombiya'yı özellikle 1980 ve 1990'lı yıllarda derinden sarsan kartel savaşlarında kötü şöhretiyle öne çıkan Pablo Escobar'ın adamlarından Jhon Jairo Velasquez, mide kanseri nedeniyle tedavi gördüğü başkent Bogota’daki bir hastanede dün öldü.

Bir basın toplantısına katılan Kara Kuvvetleri Komutanı Eduardo Enrique Zapateiro'ya da Velasquez’in ölümü soruldu.

Uyuşturucu kaçakçılığına karşı verdiği mücadeleyle bilinen Zapateiro, pek çok Kolombiyalı ters köşeye yatıran bir açıklama yaptı ve “Temel Reis’in ailesine en içten taziyelerimizi sunuyoruz, hayatında her ne olduysa bugün bir Kolombiyalı öldü” dedi.

Sözlerinin tepkiyle karşılanması üzerine geri adım atan Zapateiro, bu kez Twitter’dan bir mesaj paylaşarak, açıklamasının “bir ölüm karşısında verilmiş insani bir tepki” olduğunu savundu.

EN AZ 300 KİŞİYİ ÖLDÜRDÜ

Şişkin pazuları ve çıkıntılı çenesi nedeniyle çizgi film kahramanı Temel Reis’e (Popeye) benzetilen Jhon Jairo Velasquez, Kolombiya'da, bombalama, cinayet, adam kaçırma gibi yüzlerce suça karışmıştı.

Velasquez, 2015 yılında AFP haber ajansına verdiği bir röportajda Pablo Escobar’ın emriyle “en az 250, belki 300 kişiyi” öldürdüğünü belirtmişti.

Aynı röportajda 3 bin kişinin ölüm emrini verdiğini de iddia etmiş ancak bu doğrulanmamıştı.

Velasquez ayrıca 1989'da 107 kişinin hayatını kaybettiği Avianca Havayolları yolcu uçağına bombalı saldırı düzenlenmesi ve yine aynı yıl cumhurbaşkanlığı adaylarından Luis Carlos Galan'ın öldürülmesinden de sorumlu tutulmuştu.

ŞARTLI TAHLİYEYLE ÇIKTI

1992’de güvenlik güçlerine teslim olan Velasquez, 2015'te 30 yıllık cezasının 23’üncü yılında şartlı tahliyeyle cezaevinden çıkmıştı. Ancak 2018’de “ağır suç işlemek ve haraça nedeniyle tekrar cezaevine girmiş, sağlık durumunun ağırlaşması üzerine 31 Aralık 2019'da Bogota'daki Ulusal Kanser Enstitüsü Hastanesi'ne kaldırılmıştı.

Özgür kaldığı dönemde “Arrepentido” (Tövbekar) adıyla kendi YouTube kanalı açan Velasquez, 1 milyondan fazla aboneye ulaşmıştı.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI