Gülşen Orhan’dan' iş makinesi' tweet'i

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Van’ın Bahçesaray ilçesi yolunda ilk çığdan sonra uyarılara karşın iş makineleriyle yola çıktığı iddiasını yalanladı.
 Tarih: 06-02-2020 14:51:34
Gülşen Orhan’dan' iş makinesi' tweet'i

Kişisel Twitter hesabında paylaşımlarda bulunan Orhan, sözlerine "Maalesef acı bir bilançoyla karşı karşıyayız. Onlarca cenazemiz, şehidimiz, onlarca yaralımız var. Halen kar altından çıkmamış canlarımız var. Rabbimden vefat eden kardeşlerimize rahmet, yaralılara acil şifa, kar altındaki kardeşlerimize hayat niyaz ediyorum" diye başladı.

Orhan, olay yerine vardığında bölgede herhangi bir iş makinesinin çalışmadığını bildirdi ve "Benim yanımda da hiçbir iş makinesı yoktu ve olamazdı da" dedi.

Çatak veya başka bir yerde toplantı yapmadığını yazan Gülşen Orhan, şöyle devam etti:

“Beş cenazenin acısı varken herhangi bir toplantı yapmam zaten mümkün değildi. Ben olay yerinde çalışan ekipleri, son durumu, görmek için çığ bölgesine uğrayıp tekrar, cenaze konvoyuna dönmek üzere konvoydan ayrıldım. Tek araba ve birkaç kişilik bir ekip olarak olay yerine vardık. Vardığımda, kalabalık bir insan grubu, jandarma ekipleri, AFAD il müdürümüz ve ekibi çalışma yürütüyorlardı. Oradaki yetkililerden bilgi almak için araçtan indikten iki dakika sonra çığ hepimizin üzerine düştü.”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, “Cenazelerimizi götürürken onlardan ayrılıp çığ felaketinin yaşandığı yere gelmemize 'toplantı için iş makinalarını yanına almış yolları açtırmış' demek yalancılıktır, acı bilmezliktir” dedi.

AYDEMİR’İN SÖZLERİ

İddiayı ilk ileri süren isim olan Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir de, bu açıklamanın ardından Orhan'dan özür diledi. Aydemir, şunları söyledi:

"Bu acıyı çok yakından hissediyoruz. Bölgeden aldığım bilgiyi aktardım. Teyitsiz bilgi verdiğim için Gülşen Orhan'dan, vatandaşlardan özür diliyorum."

Aydemir, yakın zamanda Gülşen Orhan’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunmak istediğini de belirtti.

 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI