Trump: Dua etmediler

ABD Başkanı Donald Trump, azledilmesine destek veren isimlere tepki gösterdi.
 Tarih: 06-02-2020 21:50:11
Trump: Dua etmediler

 

Washington’da siyasi bir gelenek olan “Ulusal Dua Kahvaltısı”na katılan Trump, aklandığı haberinin yer aldığı iki gazetenin manşetlerini göstererek, siyasi rakiplerine yüklendi.

Trump, “Bizi yok etmek için mümkün olan her şeyi yaptılar ve bununla ulusumuza büyük zarar verdiler. Yaptıklarının yanlış olduğunu biliyorlar ama bu hareketleriyle kendilerini ülkemizin çok ötesine taşıyorlar'' ifadelerini kullandı.

Donald Trump, kendisi hakkındaki azil soruşturmasını başlatan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi ve senatör Mitt Romney hakkında ise şöyle dedi:

''İnsanların inançlarını yanlış olduğunu bildikleri şeyi yapmalarını haklı çıkarmak için kullanmalarını ya da ‘Senin için dua ediyorum’ derken, aslında öyle yapmıyor olduklarını bilmeyi sevmiyorum.”

Trump, konuşma yaparken kendisiyle birlikte sahnede yer alan ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'ye selam vermedi ve yan döndü.

Pelosi, geçtiğimiz ay Trump’tan nefret etmediğini ve onun için dua ettiğini söylemişti.

Romney ise Çarşamba günü ABD Senatosu’nda yapılan oylama öncesinde yaptığı konuşmada inancının kendisini Trump’ın azli yönünde oy kullanmaya mecbur ettiğini söylemişti.

Trump, azil gerekçelerinden birincisi olan ''görevi kötüye kullanma'' suçlamasından 48'e karşı 52, ''Kongre'nin çalışmasını engelleme' suçlamasından da 47'ye karşı 53 oyla aklanmıştı.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI