HASEKE - ABD'lilerle kanlı arbede!

ABD askerleri, Suriye’nin Haseke bölgesinde kendilerini durduran milislerden 1'ini çıkan arbedede öldürdü.
 Tarih: 12-02-2020 14:10:18   Güncelleme: 12-02-2020 14:43:18
HASEKE - ABD'lilerle kanlı arbede!

Sabah saatlerinde "Şebbiha" mensupları, Haseke - Kamışlı yolu üzerinde Hırbet Ammo köyünde bir kontrol noktasında ABD konvoyunun geçişine engel olmaya çalıştı.

Alınan bilgiye göre, çıkan arbedede 1 milis ABD'li askerlerin açtığı ateş sonucu öldü.

Olayın ardından ABD askerleri araçlarıyla Haseke kent merkezine döndü.

Daha sonra Haseke'deki Tel Beyder üssünden havalanan ABD'ye ait 2 savaş uçağı, Hırbet Ammo bölgesinde Suriye Ordusu’nun 2 askeri noktasına saldırı düzenledi.

Suriye resmi haber ajansı SANA, olaya ilişkin geçtiği son dakika haberde, ABD güçlerinin açtığı ateş sonucu bir sivilin öldüğünü ve birinin yaralandığını iddia etti.

ABD güçleri, geçen hafta Haseke'de 2 inşa etmeye başlamıştı.

ABD, Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasıyla harekat bölgesindeki üslerini boşaltırken petrol sahaları civarında yerleşmeye öncelik vermişti.

Demokratik Birlik Partisi’nin (PYD) askeri kanadı YPG’ye desteğini sürdüren ABD Ordusu, Suriye'de Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde örgüt işgalindeki bölgelerde toplam 11 üs ve askeri noktada varlık gösteriyor.

ABD Başkanı Donald Trump da ülkenin doğusundaki petrol sahalarını güvence altına aldıklarını ve burada bir miktar ABD askerinin kalacağını ifade etmişti.

ABD güçleri, 18 Ocak'tan bu yana, Haseke'nin kuzeydoğusundaki Rümeylan petrol sahasına ulaşmak isteyen Rus askerlerinin yolunu 5 kez keserek dönmelerine sebep olmuştu.

 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI