DP’li Delikanlı, AK Parti’nin “Eser Belediyeciliği” söylemindeki israfı anlattı

Demokrat Parti (DP) Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, Melih Gökçek döneminde yapılan harcamaları anlatarak “801 Milyon dolar nerede?” diye sordu.
 Tarih: 11-04-2022 21:18:34
DP’li Delikanlı, AK Parti’nin “Eser Belediyeciliği” söylemindeki israfı anlattı

Demokrat Parti Ankara İl Başkanı Erkin Delikanlı, Melik Gökçek döneminde “Eser Belediyeciliği” adı altında yapılan ve kullanılmayan yapıları tek tek gezerek yapılan israfı anlattı.

AK Parti Belediyeciliğini eleştiren Erkin Delikanlı’nın açıklamaları şu şekilde:

ŞEHRİN HER GİRİŞİNE BİR KAPI

Eser Belediyeciliğini yaptığını iddia eden sayın Melih Gökçek’in yaptığı, Ankara’nın 5 girişinde tanesi 2 milyon dolardan 5 kapı var. Yazık. Sayın Melih Gökçek, bu kapıların çok estetik olduğunu iddia etti zamanında. Ankara’ya gelenlerin bu kapıları mutlaka gezmesi gerektiğini söyledi.

HER MEYDANA BİR SAAT

52 meydanda 5 milyonluk saat kulesi. Yani 70 milyon liracık.

DİNOZOR HEYKELLERİ

Dinozor heykellerini unutmadık. Ben diyeyim 7, siz söyleyin 8 milyon dolar. Unutmadık.

HAYALET ÇARŞI

Gökkuşağı Kamu Pazarı, hayalet bir yapı. Milyonlarca lira yine çöp.

UCUBE YAPI ANKAPARK

Gelelim heybedeki turpun büyüğüne; ANKAPARK. Bütün bu nadide eserlerin üzerine tüy dikti. Burası demir yığını. Burası ucube bir yapı. Maliyeti tam; 801 milyon dolar. Bu parayla Ankara’da sosyal yardıma muhtaç bıraktığınız ailelerin sorunları ortadan kalkabilirdi. Bu parayla Ankara’nın bütün altyapı sorunu halledilebilirdi. Hatta bu parayla yeni bir Ankara yapılabilirdi.

Başta Ankara’ya, esasında tüm Türkiye’ye atılan bu kazığın hesabını soruyoruz Demokrat Parti olarak. Soruyoruz; unutmadık, unutturmuyoruz ve unutturmayacağız da. Sayın Melih Gökçek, 801 Milyon dolar nerede? Sevgili AKP yöneticileri, 801 Milyon dolar nerede? Hesabını vereceksiniz.

  HABER VİDEOSU
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI