HES kodlu dönem başladı

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelge sonrası İstanbul'da bugünden itibaren tüm kamu kurum ve kuruluşlarında HES kodu zorunlu hale getirildi. Artık işlemler HES (Hayat Eve Sığar) uygulamasıyla yapılıyor. Vatandaşlar HES kodu sorgulandıktan sonra binaya giriş yapabiliyor.
 Tarih: 23-09-2020 12:26:15
HES kodlu dönem başladı

 

Yeni normal dönemde koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirlere bir yenisi daha eklendi Bugün hayata geçen uygulamada Bağcılar Kaymakamlığı önündeki vatandaşlar, HES kodu uygulamasıyla binaya giriş yapabildi. Uygulamayı kullanmayı bilmeyen görevlilerden yardım istedi. Girişlere uygulamanın nasıl kullanılacağının anlatıldığı bilgilendirme afişleri asıldı. Birçok vatandaş bu afişlere bakarak uygulamayı kullanabildi. Ayrıca Türkçe bilmeyenler için Arapça ve İngilizce dillerinde de bilgilendirme notları bulunuyor.


Danışma bölümünde karşılanan vatandaşların Hayat Eve Sığar uygulamasından, SMS veya E Devlet üzerinden edindikleri HES kodu sorgulanıyor. HES kodu sorgulaması yapılan ve risk taşımadığı tespit edilen kişiler, x-ray cihazından geçtikten sonra işlem yapacakları birime gidiyor. HES kodu olmayanlar ise kamu binalarındaki hizmetlerden faydalanamayacak.

 ICISLERI BAKANLIGI TARAFINDAN YAYIMLANAN GENELGE SONRASI ISTANBUL'DA BUGUNDEN ITIBAREN TUM KAMU KURUM VE KURULUSLARINDA HES KODU ZORUNLU HALE GETIRILDI. ARTIK ISLEMLER HES (HAYAT EVE SIGAR) UYGULAMASIYLA YAPILIYOR. VATANDASLAR HES KODU SORGULANDIKTAN SONRA BINAYA GIRIS YAPABILIYOR. BAGCILAR KAYMAKAMLIGI ONUNDEKI VATANDASLAR, HES KODU UYGULAMASIYLA BINAYA GIRIS YAPABILDI. OKUMA YAZMA BILMEYEN BIR KADINA POLIS YARDIM ETTI.  BURCAK BOZKUS/ISTANBUL (DHA)
GÖREVLİLERDEN YARDIM İSTEDİ


Kaymakamlık girişinde bir kadın okuma yazma bilmediği için HES kodu alamadı. Binaya girişine izin verilmeyen kadının yardımına polis ekipleri yetişti.  Kadın  “Eskiden böyle değildi. Sıraya girerdik içeri alırlardı. Şimdi benim gibi okuma yazması olmayanlar ne yapacak?” diye konuştu.


“1 HAFTADIR UYGULUYORDUK”


Bugün hayata geçirilen uygulamayı 1 haftadır uyguladıklarını söyleyen Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, “Özellikle Kamu kurum ve kuruluşları ile ilgili böyle bir tedbir alındı. Gelen vatandaşlarımız kimisi HES kodu kimisi kare kodu okutarak riskli olup olmadığını ispat etmek suretiyle kamu kurum ve kuruluşlarına giriyor. Yani hükümet konağına girmek için bu koda sahip olması gerekiyor. Kalabalık yerlerde vatandaşlarımızın HES kodu alması riskli olup olmadığı tespit edildiği için büyük önem arz ediyor. Şu andan itibaren sistem oturdu gayet güzel gidiyor. Vatandaş da memnun biz de memnunuz inşallah daha iyi olacak diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Burçak BOZKUŞ – Buğra BENLİOĞLU / İSTANBUL (DHA) 

ICISLERI BAKANLIGI'NIN GENELGESI DOGRULTUSUNDA AVCILAR KAYMAKAMLIGI'NA DA GIRISTA HES KODU UYGULAMASI BASLADI. BINAYA GELENLERE YARDIMCI OLMAK UZERE 6 GOREVLI  CABA HARCADI. AYRICA BIR MASADADA GOREVLI HES KODU ALMAK ISTEYENLERE YARDIM ETTI. GOREVLILER TOPLANANLARI SIK SIK SOSYAL MESAFE KURALINA UYMALARI ICIN UYARDI. (FOTOGRAF:IHSAN DORTKARDES/ISTANBUL-DHA)

AVCILAR KAYMAKAMLIĞI BAHÇESİNDE HES KODU MASASI

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı genelge ardından  Avcılar Kaymakamlığı'nda da başlatılan Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulaması nedeniyle kamu kuruluşlarındaki işlemleri için gelenlere yardımcı olmak amacıyla bahçede masa kuruldu. Görevliler, sık sık sosyal mesafe kuralına uyulması için çağrı yaparken HES kodu alınması için yardımcı oldu.

Bugünden itibaren Valilik, Kaymakamlıklar, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro II. Bölge Müdürlüğü, İlçe Nüfus Müdürlükleri ve İlçe Tapu Müdürlüklerine randevu talepleri öncesi ve bu kurumlara girişlerde zorunlu olarak HES kodu kullanılmasına karar verildi. Uygulamanın başlaması ile Avcılar Kaymakamı Kemal İnan'ın talimatı ile binanın giriş kapısının önünde 3'ü polis 5 görevli gelenlere yardımcı olmaya başladı. Ayrıca girişin sağ tarafında bir masa ve görevli de gelenlere nasıl HES kodu alacaklarını anlatarak, yardımcı oldu. Bu arada Kaymakamlık binasının çeşitli yerlerine de HES kodunun nasıl alınacağını gösteren afişler asıldı. Görevliler bir yandan HES kodu için yardım isteyenlere yardım ederken bir yandan da, sosyal mesafeye uyulması konusunda sık uyarılarda bulundu. İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)-

ICISLERI BAKANLIGI'NIN GENELGESI DOGRULTUSUNDA AVCILAR KAYMAKAMLIGI'NA DA GIRISTA HES KODU UYGULAMASI BASLADI. BINAYA GELENLERE YARDIMCI OLMAK UZERE 6 GOREVLI  CABA HARCADI. AYRICA BIR MASADADA GOREVLI HES KODU ALMAK ISTEYENLERE YARDIM ETTI. GOREVLILER TOPLANANLARI SIK SIK SOSYAL MESAFE KURALINA UYMALARI ICIN UYARDI. (FOTOGRAF:IHSAN DORTKARDES/ISTANBUL-DHA)

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI