HDP'li eş başkan gözaltına alınırken kalp krizi geçirdi

İzmir'de 'tecrit ve savaş karşıtı yürüyüş' engellendi. Polis, 50'den fazla kişiyi darp ederek gözaltına aldı. Eylemde gözaltına alınan HDP Bodrum İlçe Eş Başkanı Mehmet Zahir Yaşar kalp krizi geçirdi.
 Tarih: 19-12-2022 03:47:47
HDP'li eş başkan gözaltına alınırken kalp krizi geçirdi

İzmir'de Halkların Demokratik Kongresi (HDK), HDP, DBP, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) ile Ege Tutuklu ve Hükümlü Yakınları Derneği (Ege TUHAYDER) üyeleri, "Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin kaldırılması ve savaşın durdurulması" talebiyle yürüyüş düzenlemek istedi. Toplanma çağrısının yapıldığı Konak Eski Sümerbank önü yürüyüş öncesi polis tarafından ablukaya alındı. Bunun üzerine Konak Meydanı'nda toplanan kitleye polis saldırdı. 50'nin üzerinde kişi darp edilerek gözaltına alındı.

Gözaltılara tepki gösteren kalabalık, “Faşizmi yıkacağız, tecridi kıracağız” pankartıyla Konak Vapur İskelesi'nden meydana doğru yürüyüşe geçti. Meydana ulaşan çok sayıda kişi de darp edilerek gözaltına alındı. 

Olay sırasında gazetecilerin de görüntü alması engellendi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, Gözaltına alınanlardan HDP Bodrum İlçe Eş Başkanı Mehmet Zahir Yaşar (55) polis saldırısı sırasında kalp krizi geçirdi. Yaşar’a kaldırıldığı Yeşilyurt’taki Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde anjiyo yapıldı. HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay ve Feleknas Uca da Yaşar’ın durumunu öğrenmek için hastaneye gitti.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI