Sincan’da temizlik görevlisinden öğrencilere sözlü taciz !

Sincan'da bir Ortaokul'da temizlik görevlisinin öğrencileri sözlü taciz etmesi üzerine CHP'li Kaya Sincan Kaymakamı Küçük'ü ve ilçe Milli Eğitim Müdür'ü Yıldırım'ı ziyaret etti.
 Tarih: 01-10-2021 17:34:01   Güncelleme: 01-10-2021 17:45:01
Sincan’da temizlik görevlisinden öğrencilere sözlü taciz !

 

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya Sincan'da bir Ortaokul'da temizlik görevlisinin öğrencileri sözlü taciz etmesi üzerine Sincan Kaymakamı Küçük'ü ve ilçe Milli Eğitim Müdür'ü Yıldırım'ı ziyaret etti. Kaya'nın açıklamalarının detayları haberin devamında..

Ankara Sincan ilçemizde bir ortaokulda temizlik görevlisinin öğrencileri taciz ettiği iddiası üzerine konuya ilişkin bir dizi inceleme ve ziyarete bulundum. Sincan Kaymakamı Abdullah Küçük ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım’ı ziyaret ederek bilgi aldım. Daha sonra mahalle muhtarımızla birlikte ilgili okulumuzu ziyaret ederek okul müdürü, müdür yardımcıları, öğretmenler ve öğrenci velileriyle görüştüm.

 

Üzülerek söylemeliyim ki Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında okulda geçici süreli çalıştırılan temizlik personeli öğrencilere sözlü tacizde bulunmuş. Okul müdürü olaya anında müdahale etmiş. Sincan Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yönetimi koordineli bir çalışma yürüterek gerekli tedbirleri almış. Öğrencilere sözlü tacizde bulunan temizlik görevlisi tutuklandıktan sonra, sabıkalı olduğu tespit edilmiş.

Sabıkalı vatandaşların daha uygun kurumlarda çalıştırılma imkanı varken, okullarda çalıştırılmasının hiçbir haklı gerekçesi yoktur.

Okullarda görevlendirilecek kişilerin işin niteliğine uygunluğunun araştırılması ve sabıka kaydına bakılması gerekirken, yaşanan olayda bunun yapılmadığını görüyoruz. Buradaki tüm sorumluluk Milli Eğitim Bakanlığına aittir. Çünkü Milli Eğitim Bakanlığı okullarda çalıştırılacak kişilerin uygunluğunun araştırılmasından da sorumludur.

Okullarımızda TYP kapsamında güvenlik ve temizlik personeli çalıştırıldığını biliyoruz. Milli Eğitim Bakanlığına okullarımızda geçici değil, kadrolu personel çalıştırılması için defalarca çağrı yaptık. Ancak bu çağrılarımız dikkate alınmadı. Şu anda da okullarımızda geçici statüde sicil kaydına bakılmadan çalıştırılan binlerce personel var.

 

Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için okullarda çalışacak kişilerin uygunluğunun titizlikle araştırılması, sabıka kaydına bakılması gerekir. Türkiye çapında tüm okullarda gerekli incelemeler yapılarak, eğitim kurumlarında çalışmaya uygun olmayan kişilerin başka kurumlara nakledilmesi gerekmektedir.

Değerli basın emekçilerimizin de bu tür haberleri  yaparken öğrencilerimizin ruhsal durumunu da dikkate alarak yapmasında büyük fayda vardır. Çocuklarımızla ilgili haberlerin olduğundan farklı aktarılmasının en büyük zararı yine çocuklarımıza vereceğini bir an bile unutmamamız gerekir.

 

 

Beyza Atmaca

  HABER VİDEOSU
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI