Aslı Erdoğan'a 9 yıl hapis talebi

Kapatılan Özgür Gündem gazetesinin yönetici ve yazarlarına yönelik aralarında yazar Aslı Erdoğan, dilbilimci-yazar Necmiye Alpay'ın da bulunduğu 9 sanığın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı.
 Tarih: 13-01-2020 12:28:52   Güncelleme: 13-01-2020 12:59:52
Aslı Erdoğan'a 9 yıl hapis talebi

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nde duruşmaya, tutuksuz sanıklar Necmiye Alpay ve Eren Keskin ile sanık avukatları katıldı. Duruşmada, savcı Hakan Gökalp Uçan esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Mütalaada, 5 sanık için hapis cezası istenirken 2 sanık için beraat ve 2 sanığın dosyasının ayrılması talep edildi.

Savcı, yazar sanık Aslı Erdoğan ve bir dönem Genel Yayın Yönetmeni olan sanık Bilir Kaya'nın "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 1 yıl 9 aydan 9 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Bir dönem gazetenin Genel Yayın Yönetmeni olan sanık Eren Keskin ile Keskin'den sonraki Genel Yayın Yönetmeni İnan Kızılkaya ve İmtiyaz sahibi Kemal Sancılı hakkında ise "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istendi.

Özgür Gündem Yayın Danışma Kurulu üyeleri olan sanık Necmiye Alpay'ın "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma", "Terör örgütü propagandası yapmak" ve "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlarından ve sanık Bilge Aykut'un da "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozma" ve "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlarından beraatleri talep edildi.

Mütalaada, savunması alınmayan sanıklar Filiz Koçali ve Ragıp Zarakolu'nun dosyalarının ise ayrılması istendi.

Mahkeme heyeti, sanıklara savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI