Şenyaşar davasında tutuklanan iki kişi tahliye edildi

Urfa'da Şenyaşar ailesine yönelik hastanede yapılan katliam dosyasından 'delilleri karatmaktan' tutuklanan Müslüm Yıldız ve İbrahim Halil Şimşek tahliye edildi.
 Tarih: 11-10-2022 10:01:44
Şenyaşar davasında tutuklanan iki kişi tahliye edildi

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AK Parti Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından Şenyaşar Ailesi'nden üç kişinin öldürülmesiyle ilgili davada 2 tutuklu tahliye edildi. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre davalar, iş yeri ve hastane olarak ikiye ayrılmıştı. Gizliliğin devam ettiği hastane dosyasında 4 yıl aradan sonra AK Partili İbrahim Halil Yıldız’ın ağabeyi Celal Yıldız’ın da aralarında olduğu 4 kişi 2 Nisan 2021’de tutuklanmıştı. AK Partili Yıldız’ın yeğeni Osman Şah Yıldız, sosyal medya hesabından "delilleri karartmaktan" tutuklanan Müslüm Yıldız ve İbrahim Halil Şimşek’in tahliye edildiğini yazdı.  

‘NEYE DAYANARAK BIRAKILDILAR’

Polis bariyerleri önünde davada iki kişinin tahliye edilmesine dair konuşan Ferit Şenyaşar, şunları söyledi: “Adalet Nöbeti 581'inci gününde. Adalet Bakanı çıkıp savcılara adaletten bahsediyor. Kapınızı kimseye kapatmayın diyor. Biz adliye önündeyiz, savcı bize kapısını kapatmış durumda. Bu adliye kime bağlı? Bununla ilgili bir açıklama bekliyoruz. Burada üstünlerin hukuku uygulanıyor. Kardeşim 4 yılı aşkındır tek kişilik hücrede. En son 4 kişi tutuklandı ama iki kişinin serbest kaldığı iddia ediliyor. Bu iki kişi neye dayanarak bırakıldı? Biri çıkıp bunu bize açıklasın. Bu düzen değiştiğinde davanın üstünü kapatmak isteyenler hesap verecek.” 

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI