İşte CNN’i ‘boykot’un asıl nedeni…

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) CNN Türk'ü boykot etme kararının, Kemal Kılıçdaroğlu'yu çağırdıkları yayınları iptal edilmesine dayandığı ileri sürüldü.
 Tarih: 07-02-2020 14:28:22   Güncelleme: 07-02-2020 19:30:22
İşte CNN’i ‘boykot’un asıl nedeni…

CNN Türk 31 Mart yerel seçimine iki hafta kala üstüste iki kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yu canlı yayına çağırmış ve programlar son anda iptal edilmişti. 

Hande Fırat'ın “Gece Görüşü” ve Buket Aydın'ın “40” programına davet edilen Kılıçdaroğlu'ya canlı yayınların iptal edilme gerekçesi için ise açıklanmamıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan yayınların iptal gerekçesi dönemin CNN Türk Genel Müdürü olan Bora Bayraktar’a, yine dönemin Demirören Medya Grup Başkanı Mehmet Soysal’a ve patron Meltem Demirören’e ulaşmaya çalışsa de bir yanıt alamamıştı.
Gazete Duvar’ın haberine göre, seçime kısa bir süre kala yaşanan bu olayın yanısıra CNN Türk yayımlanan ve “CHP’nin belediye meclisi üyeleri arasında teröristler olduğu”, “CHP’nin PKK ile işbirliği yaptığı” vb. yayınlar da partililerin tepkisini çekmeye devam etti. 
Haberde, “Boykot önerisi o günlerde de konuşulmuş ama parti yönetimi, seçime günler kala medya ile kavga eden CHP görüntüsü vermekten kaçındı” denildi.
Yaşanan bu olayın ardından son olarak CHP yönetimi, “Ahmet Hakan’ın programında Fethullah Gülen ile görüştüğü iddia edilen CHP Parti Meclisi üyesi Gökhan Günaydın’a söz hakkı tanınmaması ve arkadaşımıza hakaret edilmesi bu meseleyi bizim için kabul edilemez bir noktaya taşıdı” diyerek boykot için harekete geçti.
Habere göre, CHP Merkez Yönetim Kurulu’nda (MYK) değerlendirilen boykot önerisinin ardından Tuncay Özkan ve Okan Konuralp, görüştükleri CNN Türk yöneticilerine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ya yapılanın kabul edilemez olduğunu ve 24 saat içinde bunu telafi edecek bir yanıt beklediklerini ifade etti ancak yanıt alamadılar. 
CNN Türk yönetiminden ya da Demirören ailesinden ses çıkmaması üzerine Tuncay Özkan boykot açıklamasını yaptı.
Habere göre, CHP yöneticileri şunları söyledi: 
“Her programda bize hakaret ediliyor, FETÖ’cülük vb. suçlamalarına yanıt vermemiz engelleniyor, konuklar, o programlara davet edilen arkadaşlarımıza karşı ağıza alınmayacak ifadeler kullanıyor. Durum bu hale gelince boykot bizim için kaçınılmaz oldu.”
CHP'nin dün aldığı boykot kararından sonra ise CNN Türk'ün Twitter'daki takipçisi 200 binden fazla düştü.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI