Almanya’da okullara tehdit mesajı: Eğitime ara verildi

Yayınlama: 07.04.2025
A+
A-

Duisburg Emniyet Müdürlüğü, kentteki bazı okullara tehdit içerikli elektronik postalar gönderildiğini açıkladı. Henüz kimlikleri tespit edilemeyen aşırı sağ görüşlü kişiler tarafından gönderildiği düşünülen mesajlar nedeniyle bölgede güvenlik önlemleri artırıldı.

15 OKULDA EĞİTİME ARA VERİLDİ

Tehditler sonucu 15 ilk ve ortaokulda eğitime bir gün süreyle ara verildi. Bu durumdan yaklaşık 18 bin öğrenci etkilendi.

NAZİ DÖNEMİYLE İLİŞKİLİ İFADELER KORKU YARATTI

Gönderilen mesajlarda kullanılan bazı ifadelerin, tarihsel olarak Nazi dönemindeki ayrımcı uygulamalarla ilişkilendirildiği belirtildi. Bu ifadelerin yaratabileceği endişe ve korku nedeniyle okullarda eğitime geçici olarak ara verildiği bildirildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN SİVİL SAVUNMA ÇAĞRISI

Almanya İçişleri Bakanlığı, Handelsblatt gazetesine yaptığı açıklamada, ülkedeki güvenlik ortamındaki değişiklikler doğrultusunda, okullarda sivil savunma ve acil durum hazırlıklarının artırılması gerektiğini ifade etti.
Açıklamada, “Güvenlik durumundaki son gelişmeler ışığında, okul eğitimi de dahil olmak üzere sivil savunmaya daha fazla odaklanılmalıdır.” denildi. Ayrıca, bireylerin evlerinde en az 72 saatlik temel ihtiyaç malzemesi stoklamaları tavsiye edildi.

ACİL DURUM TATBİKATLARI GÜNDEMDE

Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) milletvekili Roderich Kiesewetter, öğrencilere yönelik sivil savunma eğitimlerinin önemine dikkat çekti. Kiesewetter, şu ifadeleri kullandı:

“Acil durum tatbikatı yapılması zorunludur, çünkü öğrenciler acil durumlarda özellikle savunmasızdır.”

Kiesewetter, afet ve kriz anlarında öğrencilerin nasıl davranması gerektiğine dair temel eğitimlerin verilmesinin toplumsal bilinç açısından önem taşıdığını vurguladı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.