Gazze'de yaşayan 54 yaşındaki Nura Süleyman Şeyh el-Iyd, tedavi için Mısır'a gidecek eşi ve kızını uğurladıktan sonra İsrail ateşiyle hayatını kaybetti. Han Yunus'ta at arabasıyla çadırına dönerken vurulan Filistinli kadının ölümü, ailesini yasa boğdu.
EŞİ VE KIZIYLA VEDALAŞTIKTAN SONRA VURULDU
Nura, Han Yunus'taki Emel Hastanesi'nde ailesiyle vedalaşmasının ardından Mevasi bölgesindeki çadırına dönmek üzere yola çıktı. Kardeşi Muhammed Şeyh el-Iyd, yaşananları şöyle anlattı:
"Kız kardeşim, sabah Mısır'a seyahat edecek olan eşi ve kızıyla birlikte çıktı. Saat 06.00'da onlarla vedalaştı ve at arabasıyla dönerken İsrail ateşi isabet etti ve suçsuz yere şehit oldu."
Olayın yaşandığı bölgede askeri hareketlilik bulunmadığını belirten Muhammed, sivillerin sürekli saldırı korkusuyla yaşadığını söyledi.
"SEVİNMEYE FIRSAT BULAMADIK"
Nura'nın kız kardeşi Süheyla Şeyh el-Iyd, "Kız kardeşim dün bizimle oturuyordu ve kızının seyahatinden önce aileyle vedalaşıyordu. Sevinmeye fırsat bulamadık." dedi.
Evlerinin yıkıldığını ve erkek kardeşinin de yaralandığını anlatan Süheyla, Gazze'deki sivillerin korunması için çağrıda bulundu. Nura'nın yeğeni Yamen Şeyh el-Iyd ise ailesinin yaşadığı acıya ilişkin şu ifadeleri kullandı:
"Biz çadırlarda yaşayan, yatağımızdan başka hiçbir şeyi olmayan insanlarız. Bütün bunlar neden başımıza geliyor? Dünya, bize karşı yapılanlar karşısında nerede?"
GAZZE'DE ATEŞKESE RAĞMEN CAN KAYIPLARI SÜRÜYOR
İsrail'in saldırıları, güvenli bölge ilan edilen Mevasi'de de devam ediyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığının verilerine göre, 10 Ekim 2025'te yürürlüğe giren ateşkesten bu yana 1602 kişi hayatını kaybetti, 5 bin 794 kişi yaralandı. Ekim 2023'ten itibaren düzenlenen saldırılarda ise toplam can kaybı 74 bini, yaralı sayısı 175 bini aştı.