Mücteba Hamaney’in açıklamasından önce bölgede tansiyon yükseldi. İran Devrim Muhafızları’nın Hürmüz Boğazı’nın yeniden kapatıldığını duyurmasının ardından bölgede hareketlilik arttı. Stratejik geçiş noktası olan Hürmüz Boğazı’nda güvenlik endişeleri yeniden gündeme gelirken, uluslararası deniz trafiğinde de dikkatli seyir uyarıları yapıldı.
DENİZDE SALDIRI İDDİASI
Açıklamaların ardından bölgede İran’a ait hücum botlarının Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye çalışan bir petrol tankeri ile kargo gemisine ateş açtığı iddia edildi. Olay, deniz ticaret yollarının güvenliği açısından ciddi bir gerilim olarak değerlendirildi. Saldırıya ilişkin resmi doğrulamalar ve gemilere ait hasar bilgileri netleşmezken, bölgede tansiyon daha da yükseldi.
HAMANEY’DEN SAVAŞA HAZIRLIK MESAJI
Yaşanan gelişmelerin hemen ardından açıklama yapan İran dini lideri Mücteba Hamaney, İran donanmasının her türlü senaryoya hazır olduğunu söyledi. “İran donanması savaşa hazır” ifadeleriyle dikkat çeken Hamaney’in açıklaması, bölgede artan askeri gerilimi daha da tırmandırdı.