Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Tahran’da geri adım: İnternet düzenlemesi durduruldu

İran’da internet kısıtlamalarını gevşetmeyi amaçlayan düzenleme, mahkeme kararıyla geçici olarak durduruldu.

DÜNYA 26.05.2026 16:28 Nida Yağmur Mercan 87 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Tahran’da geri adım: İnternet düzenlemesi durduruldu
Paylaş:
N

İran İdari Adalet Divanı, Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan tarafından onaylanan ve internet kısıtlamalarının kaldırılmasını hedefleyen “Siber Alanının Düzenlenmesi ve Yönetimi İçin Özel Merkez” kararının uygulanmasını geçici olarak askıya aldı.

ŞİKAYETLER ÜZERİNE DURDURULDU

İran resmi haber ajansı IRNA’nın yargı kaynaklarına dayandırdığı habere göre karar, yapılan şikayetler üzerine İdari Adalet Divanı’nın uzman komiteleri tarafından alındı.

Mahkeme, şikayetlerin nihai değerlendirmesi tamamlanana kadar söz konusu merkezin alacağı kararların geçerli olmayacağını duyurdu.

GEÇİCİ TEDBİR VURGUSU

Açıklamada, uygulamanın geçici tedbir kapsamında durdurulduğu belirtilirken inceleme sürecinin olağan dışı usulle yürütüldüğü ifade edildi. İdari Adalet Divanı ayrıca, uluslararası internet erişimine doğrudan müdahale edilmediğini vurguladı.

İNTERNET KISITLAMALARI GÜNDEMDE

İran’da internet erişimi, ocak ayında protestolar sırasında kısıtlanmış, daha sonra kısmen normale dönmüştü. Ancak 28 Şubat’ta başlayan saldırıların ardından uluslararası erişim yeniden tamamen kapatılmıştı.

Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan, 13 Mayıs’ta internet erişimini yeniden değerlendirmek amacıyla yeni bir merkez kurulacağını açıklamış ve bu merkezin başına Cumhurbaşkanı Birinci Yardımcısı Muhammed Rıza Arif’i atamıştı.

Konseyin uluslararası internet bağlantısının yeniden sağlanmasına yönelik aldığı karar da Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmıştı.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
İran’dan ABD’ye sert suçlama: Ateşkes ihlal edildi
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İran’dan ABD’ye sert suçlama: Ateşkes ihlal edildi
WhatsApp
İhbar Hattı