Hazine ve Maliye Bakanlığı, gelecek hafta iç borçlanma programı kapsamında toplam 8 işlem gerçekleştirecek. 5 ve 6 Ekim’de yapılacak programda 4 tahvil ihalesi ile 4 doğrudan satış yer alacak. Borçlanma araçları arasında Türk lirası, altın, dolar ve TLREF bağlantılı ürünler bulunuyor.
5 EKİM’DE 5 AYRI İŞLEM YAPILACAK
Hazine’nin yayımladığı takvime göre 5 Ekim Pazartesi günü iki devlet tahvili yeniden ihraç edilecek. Bunlardan ilki 2 yıl, yani 707 gün vadeli ve 6 ayda bir sabit kupon ödemeli devlet tahvili olacak. Aynı gün 5 yıl, yani 1652 gün vadeli ve yine 6 ayda bir sabit kupon ödemeli devlet tahvili de yeniden ihraç edilecek. Ayrıca 2 yıl vadeli altın tahvili, altına dayalı kira sertifikası ve TLREFK’ye endeksli kira sertifikası doğrudan satış yöntemiyle yatırımcılara sunulacak.
6 EKİM’DE İKİ TAHVİL İHALESİ VAR
Borçlanma programı 6 Ekim Salı günü de devam edecek. Bu tarihte 4 yıl, yani 1435 gün vadeli ve 6 ayda bir kupon ödemeli TLREF’ye endeksli devlet tahvili yeniden ihraç edilecek. Aynı gün 8 yıl, yani 2912 gün vadeli ve 6 ayda bir kupon ödemeli devlet tahvili için de ihale yapılacak.
DOLAR CİNSİ TAHVİL DE SATIŞA ÇIKACAK
6 Ekim’deki programda dolar cinsi bir borçlanma aracı da yer alıyor. Hazine, 1 yıl yani 364 gün vadeli ve 6 ayda bir kupon ödemeli dolar cinsi devlet tahvilini doğrudan satış yöntemiyle ihraç edecek. Böylece Hazine ve Maliye Bakanlığı, iki gün içinde 4 tahvil ihalesi ve 4 doğrudan satış olmak üzere toplam 8 borçlanma işlemi gerçekleştirmiş olacak.