Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Hazine’den 2 milyar dolarlık tahvil ihracı: Talep 3 katına ulaştı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, uluslararası piyasalarda gerçekleştirdiği tahvil ihracıyla 2 milyar dolarlık finansman sağladı.

EKONOMİ 16.04.2026 10:39 Melisa Altuntaş 669 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Hazine’den 2 milyar dolarlık tahvil ihracı: Talep 3 katına ulaştı
Paylaş:
N

Bakanlığın açıklamasına göre, 2031 vadeli dolar cinsinden tahvil ihracının tutarı 2 milyar dolar olarak gerçekleşti. İhraç kapsamında Bank of America, Goldman Sachs, ING Bank ve Morgan Stanley yetkilendirildi.

FAİZ ORANI YÜZDE 6,4 SEVİYESİNDE

Tahvilin kupon oranı yüzde 6,375, getiri oranı ise yüzde 6,4 olarak belirlendi. İhraçtan elde edilen tutarın 22 Nisan’da Bakanlığın hesaplarına aktarılacağı bildirildi.

TALEP İHRAÇ TUTARININ 3 KATINA YAKLAŞTI

Tahvile yaklaşık 180 yatırımcıdan yoğun talep geldi. Toplam talebin ihraç tutarının yaklaşık 3 katına ulaştığı belirtildi. Yatırımcı dağılımında ise yüzde 44 ile Birleşik Krallık ve İrlanda ilk sırada yer alırken, ABD yüzde 33, diğer Avrupa ülkeleri yüzde 13, Orta Doğu ülkeleri yüzde 8 ve diğer ülkeler yüzde 2 pay aldı.

2026 FİNANSMANI 7,9 MİLYAR DOLARA ULAŞTI

Bu ihraçla birlikte Türkiye’nin 2026 yılı içerisinde uluslararası sermaye piyasalarından sağladığı toplam finansman yaklaşık 7,9 milyar dolar seviyesine yükseldi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Yerel medya alarm veriyor: “Anadolu'nun sesi susmasın!”
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Yerel medya alarm veriyor: “Anadolu'nun sesi susmasın!”
WhatsApp
İhbar Hattı