Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

ASKİ, Turgut Altınok hakkında suç duyurusunda bulundu

ASKİ, Ankara'nın içme suyuyla ilgili "musluklardan zehir akıyor" paylaşımı yapan eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok hakkında suç duyurusunda bulundu.

GÜNDEM 29.07.2026 14:24 Buket Saymaz 102 okuma Okuma Süresi: 2 dk
ASKİ, Turgut Altınok hakkında suç duyurusunda bulundu
Paylaş:
N

ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara'nın içme suyuyla ilgili "halk arasında korku ve panik yaratabilecek paylaşımlarını" gerekçe göstererek eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok hakkında suç duyurusunda bulundu. 

"RESMİ ANALİZ SONUÇLARIYLA BAĞDAŞMIYOR"

ASKİ'nin dilekçesinde, Ankara'nın içme suyunun Sağlık Bakanlığı ve ASKİ laboratuvarlarında 7/24 düzenli denetlendiği, analiz sonuçlarının da her ay açıklandığı belirtildi. Temmuz ayı sonuçlarına göre suda halk sağlığını riske atacak hiçbir olumsuz durum bulunmadığı vurgulandı.

Dilekçede, yapılan paylaşımın gerçekleri yansıtmadığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

"Buna rağmen Turgut Altınok’un sosyal medya hesabından yaptığı, 'Ankara’da musluklardan zehir akıyor' ifadelerini içeren paylaşımın bilimsel veriler ve resmi analiz sonuçlarıyla bağdaşmamamakta, kamuoyunu yanıltıcı nitelik taşımaktadır. Halkı korku panik ve endişeye sevk etmek, alenen yanlış bilgiyi yaymak ve dezenformasyon maddelerinden Turgut Altınok hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur."

NE OLMUŞTU?

Altınok, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ankara'da musluklardan zehir akıyor!

Ankara'nın suyundan dolayı salgın hastalık ve zehirlenmeler tekrar baş gösterdi. Maalesef vatandaşlarımız benzer şikayetlerle hastanelere başvuruyor ve doktorlar Ankara'nın suyunu işaret ediyor. Şu anda Başkent'te suyun içilmesini bırakın; yemek yaparken, duş alırken, yiyecekleri yıkarken bile vatandaşlarımız sudan dolayı hastalanıyor.

Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre içme suyunun sahip olması gereken değerlerden 5 kat daha kötü bir değere sahip Ankara'nın suyu. Arsenik oranı da had safhada. Geçtiğimiz günlerde içme suyu havzasına kanalizasyon karıştığını da görmüştük.

Daha önce defalarca uyardım fakat Mansur Yavaş böylesine ciddi bir konuya da duyarsız kaldı. Dolayısıyla tüm vatandaşlarımızı bu konuda dikkatli olmaya davet ediyorum. Zira, sudan para almayacağını iddia edip üstüne rekor zamlar yapıp vatandaşına zehirli suyu layık gören bir belediye başkanı var. Ankara halkı Mansur Yavaş'ın umurunda değil, vatandaş zehirlenmemek için maalesef kendi önlemini almak zorunda."

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Buket Saymaz
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Gözler Fed'e çevrildi! Altın yatırımcısını bu akşam ne bekliyor?
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Gözler Fed'e çevrildi! Altın yatırımcısını bu akşam ne bekliyor?
WhatsApp
İhbar Hattı