Eski hakem ve spor yorumcusu Erman Toroğlu, Sözcü TV ve Sözcü Gazetesi'ndeki görevlerini bıraktığını canlı yayında açıkladı. Kurumdaki gelişmelerden ve çalışma koşullarından rahatsız olduğunu belirten Toroğlu, istifa kararını yaklaşık bir aylık değerlendirmenin ardından aldığını söyledi. Deneyimli yorumcunun, “Benim ayrılmamla birlikte belki 10-15 kişinin işini kurtarabilirler” sözleri dikkat çekti.
ERMAN TOROĞLU İSTİFA KARARINI CANLI YAYINDA AÇIKLADI
Spor yorumcusu Erman Toroğlu, Yasin Yıldırım'ın sunduğu “Maç Varsa Erman Hoca Var” programının YouTube üzerinden yapılan canlı yayınında Sözcü Medya Grubu'ndan ayrıldığını duyurdu.
Toroğlu, Sözcü Gazetesi ve Sözcü TV'deki görevlerini sonlandırdığını belirterek kararının arkasındaki nedenleri anlattı.
Kurumda son dönemde yaşanan gelişmelerin çalışma anlayışıyla örtüşmediğini söyleyen Toroğlu, ayrılmanın kendisi için daha doğru olduğuna karar verdiğini ifade etti.
“BEN BURAYA TELEVİZYON OLDUĞU İÇİN GELDİM”
Sözcü Medya Grubu'ndaki çalışma sürecinden söz eden Toroğlu, ilk olarak gazetede yazmaya başladığını, ardından kendisine televizyon programı teklif edildiğini söyledi.
Yılmaz Özdil ve Güney Öztürk'ün davetiyle televizyon çalışmalarına başladığını belirten Toroğlu, yayınların zamanla farklı platformlara taşınmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.
Toroğlu, “Ben önce Sözcü Gazetesi'ne geldim. Sonra sağ olsun Yılmaz Özdil ve Güney Öztürk bana televizyonu teklif ettiler. Zaten Burak Bey'le yıllar önce konuşmuştuk ama olmamıştı. Geldik, çalışmaya başladık. Ancak televizyon işi zamanla başka boyutlara gitti. Oradan buradan derken YouTube'a geldik. Ben buraya televizyon olduğu için geldim” ifadelerini kullandı.
“BAZI YAPTIRIMLARA GELEMEM”
İstifa kararında kurum içindeki gelişmelerin etkili olduğunu belirten Toroğlu, gazete ve televizyon yayınlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Farklı mecralarda yaşanan değişiklikleri de dikkate aldığını söyleyen deneyimli yorumcu, şu sözlerle ayrılığını açıkladı:
“Benim beklemediğim, istemediğim durumlar yaşandı. Gazetede yazı yazdım. Sonra televizyonun tutumuna, başka kişilerin tutumlarına, Digiturk'teki gelişmelere baktım ve kararımı verdim. Ben şu an itibarıyla Sözcü Medya Grubu'nun gazete ve televizyonundan ayrılıyorum”
Toroğlu, çalışma hayatında belirli prensipleri bulunduğunu vurgulayarak bazı uygulamaları kabul edemeyeceğini ifade etti.
“AYRILIĞIMLA BELKİ 10-15 KİŞİ KURTULUR”
Canlı yayındaki açıklamalarının en dikkat çeken bölümlerinden biri, Toroğlu'nun medya grubundaki çalışanlara ilişkin sözleri oldu.
Kurumda yeni transferler yapılırken bazı çalışanların da ayrıldığını belirten Toroğlu, kendi istifasının başka kişilerin işlerini korumasına katkı sağlayabileceğini söyledi.
Toroğlu, “İnsanlar geliyor, transferler yapılıyor ama bir yandan da insanlar ayrılıyor. Benim ayrılmamla birlikte belki 10-15 kişinin işini kurtarabilirler. Genç arkadaşlar çalışmaya devam eder. Ben şu an itibarıyla Sözcü TV ve Sözcü Gazetesi'ndeki işimi noktalıyorum” dedi.
KARARINI BİR AYLIK SÜRECİN ARDINDAN ALDI
Program sunucusu Yasin Yıldırım'ın istifa açıklamasını beklenmedik bulduğunu belirtmesi üzerine Toroğlu, kararının ani olmadığını söyledi.
Yaklaşık bir aydır kurumda yaşanan gelişmeleri izlediğini ifade eden yorumcu, ayrılma kararını aynı gün öğleden sonra kesinleştirdiğini açıkladı.
Toroğlu, yayın politikası ve Digiturk'teki gelişmelerle ilgili rahatsızlıklarını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:
“Benim kararlarım böyledir. Bugün öğleden sonra kesin kararımı verdim ama bir aydır yaşananlara bakıyorum. Sana da söyledim. Gazetede yazı yazıyorum ama televizyon başka bir hikâye. Rakip gazetenin başlığı arkada çıkıyor, senin çok önemli İçişleri Bakanı haberin çıkmıyor. Digiturk'e bakıyorum, başka birinin yorumları var. Baktım ki olmayacak, zorlamıyorum”
Açıklamasında siyasetle ilgilenmediğini ve çalışma alanının spor olduğunu da vurgulayan Toroğlu, “Benim siyasetle bir alakam yok. Benim işim spor ile” dedi.
YILMAZ ÖZDİL VE GÜNEY ÖZTÜRK'E TEŞEKKÜR ETTİ
Canlı yayındaki açıklamasının sonunda birlikte çalıştığı isimlere teşekkür eden Toroğlu, kariyerine farklı bir yolda devam edeceğini belirtti.
Yılmaz Özdil, Güney Öztürk ve Burak Bey'e teşekkür eden deneyimli yorumcu, ayrılığın ardından kendi yoluna bakacağını ifade etti.
Toroğlu, “Ben ayrılmasını bilirim, fazla zorlamam. Bunu hissediyorum. Gerek yok, herkes rahat etsin” sözleriyle açıklamasını tamamladı.