Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

DMM’den “şehidin adı silindi” iddiasına yanıt

DMM, Ödemiş’teki okuldan şehit polis Gökhan Kirazlı’nın adının silindiği iddiasını yalanlayarak isim değişikliğinin nedenini açıkladı.

GÜNDEM 18.09.2026 14:10 Sibel Eyüpoğlu 92 okuma Okuma Süresi: 2 dk
DMM’den “şehidin adı silindi” iddiasına yanıt
Paylaş:
N

İzmir’in Ödemiş ilçesindeki bir ortaokuldan şehit polis Gökhan Kirazlı’nın adının kaldırıldığı yönündeki paylaşımlara Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezinden (DMM) açıklama geldi. İddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtilirken şehidin adının ilçede açılacak yeni eğitim merkezine verileceği bildirildi.

OKULUN ADI PROTOKOL GEREĞİ DEĞİŞTİRİLDİ

DMM’nin açıklamasına göre söz konusu okul binası, 2001 yılında bir hayırsever tarafından yaptırıldı. O tarihte imzalanan protokol doğrultusunda okula “Mehmet Tevfik İlköğretim Okulu” adı verildi. Farklı kurumlara geçici olarak tahsis edilen bina, 2020 yılında ortaokula dönüştürülerek “Şehit Polis Gökhan Kirazlı Ortaokulu” adıyla eğitim vermeye başladı. Ancak hayırseverle 2001 yılında imzalanan bağlayıcı protokol nedeniyle okulun adı daha sonra “Mehmet Tevfik Ortaokulu” olarak yeniden düzenlendi.

ŞEHİDİN ADI YENİ EĞİTİM MERKEZİNE VERİLECEK

DMM, isim değişikliğinin şehit polis Gökhan Kirazlı’nın hatırasını silmeye yönelik olmadığını vurguladı. İlçede faaliyete geçecek eğitim merkezinin “Şehit Polis Gökhan Kirazlı Mesleki Eğitim Merkezi” adıyla hizmet vereceği açıklandı.

DMM’nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Acil ihtiyaçlar doğrultusunda farklı kurumlara geçici tahsislerin ardından bina, 2020 yılında ortaokula dönüştürülerek Şehit Polis Gökhan Kirazlı Ortaokulu adıyla hizmet vermeye başlamıştır. Ancak hayırsever ile 2001 yılındaki zorunlu protokolden dolayı okul adı yeniden ‘Mehmet Tevfik Ortaokulu’ olarak düzenlenmiştir. Şehidimizin aziz hatırası ise kesinlikle unutulmamış; ilçede yeni faaliyete geçecek olan eğitim merkezi ‘Şehit Polis Gökhan Kirazlı Mesleki Eğitim Merkezi’ adıyla hizmete açılacaktır. Kamuoyunu yanıltmaya ve şehitlerimizin aziz hatırasını istismar etmeye yönelik asılsız paylaşımlara itibar edilmemesi, yalnızca resmi makamların açıklamalarının dikkate alınması önemle rica olunur.”

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Spot piyasada elektrik fiyatı yarın 4 bin 99 liraya çıkacak
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Spot piyasada elektrik fiyatı yarın 4 bin 99 liraya çıkacak
WhatsApp
İhbar Hattı