Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında gözaltı: Hasan Atilla Uğur gözaltına alındı

Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmada hakkında gözaltı kararı verilen Hasan Atilla Uğur, KKTC'den İstanbul'a dönüşünde havalimanında gözaltına alındı.

GÜNDEM 18.09.2026 06:31 Nahibe Demirel 442 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında gözaltı: Hasan Atilla Uğur gözaltına alındı
Paylaş:
N

Eski MİT mensubu Kaşif Kozinoğlu'nun 2011 yılında Silivri Cezaevi'nde hayatını kaybetmesine ilişkin yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen emekli Jandarma Albay Hasan Atilla Uğur, KKTC'den Türkiye'ye dönüşünde havalimanında gözaltına alındı.

KOZİNOĞLU DOSYASI YENİDEN AÇILDI

Kaşif Kozinoğlu, tutuklu bulunduğu Silivri 1 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 12 Kasım 2011'de rahatsızlanmasının ardından hayatını kaybetti. O dönem yürütülen soruşturmada 10 Nisan 2012'de kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Dosyanın yeniden incelenmesinin ardından önceki takipsizlik kararı 26 Ağustos 2026'da kaldırıldı ve Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturma yeniden başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Kozinoğlu'nun kesin ölüm nedeninin ve ölümünde üçüncü kişilerin müdahalesinin bulunup bulunmadığının araştırılması amacıyla fethi kabir işlemi de gerçekleştirildi.

4 ŞÜPHELİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Soruşturmanın son aşamasında 4 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarıldı. Hakkında işlem yapılanlar arasında eski savcıların yanı sıra Kozinoğlu'nun cezaevindeki koğuş arkadaşlarının da bulunduğu belirtildi.

Hasan Atilla Uğur hakkında karar verildiği sırada emekli albayın KKTC'de olduğu belirlendi. Uğur, kararın ardından Türkiye'ye dönerek soruşturma kapsamında ifade vereceğini açıkladı.

Uğur, hakkındaki kararı “son derece normal” olarak değerlendirirken, Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin bildiklerini daha önce de anlattığını belirtti. Uğur, “Benim hiçbir şüphem yok, o gün de bildiklerimizi anlatmıştık, bugün de gidip ne biliyorsak anlatacağız.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'YE DÖNÜŞÜNDE GÖZALTINA ALINDI

Hasan Atilla Uğur'u taşıyan uçak saat 23.36'da havalimanına indi. Uğur hakkında pasaport kontrol noktasında gözaltı işlemi gerçekleştirildi.

İşlemlerin ardından Uğur, Maslak Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürüyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
İmamoğlu’nun Aday Ofisi’nden erken seçim çağrısı: Hemen ve derhal seçim
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
İmamoğlu’nun Aday Ofisi’nden erken seçim çağrısı: Hemen ve derhal seçim
WhatsApp
İhbar Hattı