Kredi kartı kullanıcılarını yakından ilgilendiren düzenlemeye ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. BDDK tarafından limitlerin düşürülmesini öngören planın şimdilik rafa kaldırıldığı öne sürüldü.
LİMİTLERDE YÜZDE 80’E VARAN DÜŞÜŞ GÜNDEMDEYDİ
Düzenleme kapsamında, tüketicilerin tüm bankalardaki toplam kredi kartı limitinin 400 bin liranın üzerindeki kısmında yüzde 50 ile 80 arasında değişen oranlarda azaltım yapılması planlanmıştı. Bankaların, limit belirlerken son 12 ay içerisindeki en yüksek kullanım oranını dikkate alması hedefleniyordu.
GELİRLE UYUMLU HALE GETİRİLECEKTİ
Ayrıca bankaların kredi kartı limitlerini 1 Ocak 2027’ye kadar tüketicilerin aylık ve yıllık gelirleriyle uyumlu hale getirmesi planlanıyordu.
BDDK, süre uzatımı öncesinde eğitim ve sağlık harcamalarının toplam limitten düşülmemesini istemiş, diğer harcamalar için limitlerin yeniden belirlenmesi gerektiğini vurgulamıştı.
UYGULAMA ASKIYA MI ALINDI?
NTV Haber’in aktardığına göre, bankalara tanınan 3 aylık hazırlık süresinin sona ermesine kısa süre kala düzenlemenin askıya alındığı yönünde bilgiler paylaşıldı. Bankacılık çevreleri, sürecin devam ettiğini ancak mevcut durumda uygulamanın askıda olduğunu ifade etti.
Uygulamanın askıya alınması halinde kredi kartı limitlerinde herhangi bir değişiklik yapılmayacağı ve mevcut düzenin yürürlükte kalacağı belirtiliyor. 16 Şubat’ta yürürlüğe girmesi planlanan uygulama daha önce 3 ay süreyle ertelenmişti.