Bölge halkı Gülsuyu Ormanlık alanında toplanarak pankartlar açtı ve çeşitli sloganlar attı.
“Toprağıma, suyuma, ormanıma dokunma”, “Ormanları talana son” ve “Ormanlar halkındır, satılamaz” ifadeleri öne çıktı. Yurttaşlar, orman alanlarının korunması gerektiğini vurguladı.
“130 BİN METREKARELİK ALAN RANTA AÇILIYOR” İDDİASI
Mahalle adına açıklama yapan Aygün Demirbilek, toplam 130 bin metrekarelik ormanlık alanın “günübirlik kullanım” adı altında özel işletmelere açılmak istendiğini söyledi.
Demirbilek, ihale öncesi ağaç kesimlerinin başlamış olmasının sürecin yönünü gösterdiğini ifade etti.
“ORMAN KAMUNUNDUR, ŞİRKETE DEVREDİLEMEZ” TEPKİSİ
Yapılan açıklamada, ormanların kamu malı olduğu vurgulanarak özel şirketlere devrin kabul edilemez olduğu belirtildi.
Vatandaşlar, ormanların kâr amacıyla işletilmesinin doğanın ticarileştirilmesi anlamına geldiğini savundu.
GEÇMİŞ UYGULAMALARA ATIF
Açıklamada, daha önce Başıbüyük Ormanı ve çevresindeki bazı alanların da benzer süreçlerle yapılaşmaya açıldığı iddia edildi.
Bu alanlarda zamanla girişlerin ücretli hale geldiği ve yapılaşmanın arttığı örnek gösterildi.
“NEFES ALANLARI KORUNMALI” ÇAĞRISI
Yurttaşlar, İstanbul’a nefes veren doğal alanların korunması gerektiğini belirtti.
Ormanların şirketlere devredilmesi yerine kamusal şekilde korunması ve iyileştirilmesi gerektiği ifade edildi.