Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu öğrencileri, 1. Uluslararası Gastronomi Şampiyonası ve Festivali'nde büyük bir başarı elde etti. Aşçılık Programı öğrencileri, üniversiteler arası takım yarışmasında şampiyonluk kupasını kazanırken bireysel kategorilerde de 2 gümüş madalyanın sahibi oldu.
ULUSLARARASI YARIŞMADA ŞAMPİYONLUK KUPASI MSKÜ'NÜN
Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen 1. Uluslararası Gastronomi Şampiyonası ve Festivali, farklı ülkelerin mutfak kültürlerini ve gastronomi çalışmalarını bir araya getirdi.
Organizasyona Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı 2. sınıf öğrencileri Zilfigül Özkan, Mustafa Fidan, Esra Belge ve Zümra Sima Şahin katıldı.
Hazırladıkları yemeklerle jüri üyelerinin beğenisini kazanan öğrenciler, üniversiteler arası takım kategorisinde rakiplerini geride bırakarak birinciliğe ulaştı.
Şampiyon olan ekip, yarışmada "Narenciye soslu somon" ve "Coleslaw yatağında pişi hamurunda tempura soslu karides" menüsünü hazırladı.
BİREYSEL KATEGORİDE 2 GÜMÜŞ MADALYA
MSKÜ öğrencileri, takım yarışmasındaki şampiyonluğun yanı sıra bireysel kategorilerde de derece elde etti.
Öğrenciler, "Balkabağı sosu yatağında bonfile" ve "Tarhana soslu bezelye püresi yatağında levrek" sunumlarıyla jüri üyelerinden yüksek değerlendirme alarak 2 gümüş madalya kazandı.
Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Zehra Türk, uluslararası organizasyonda elde edilen derecelerden dolayı öğrencileri ve akademik kadroyu tebrik etti.