anani kanguru gibi ziplatip sikiyorum

Olimpiyatlar iptal mi?

Tokyo olimpiyat organizatörleri, yeni koronavirüs nedeniyle 2020 Yaz Oyunları'nın iptal edileceği ya da erteleneceği söylentilerinin önüne geçmeye çalışıyor.
 Tarih: 31-01-2020 15:50:54
Olimpiyatlar iptal mi?

Cuma günü AP'ye açıklama yapan bir organizasyon yetkilisi, 6 ay sonra, 24 Temmuz'da başlayacak Tokyo Olimpiyat Oyunları'nı iptal etmek gibi bir gündemleri olmadığını söyledi.

Tokyo 2020, Uluslararası Olimpiyat Komitesi ve ilgili diğer kuruluşlarla işbirliği yapmaya devam edileceğini belirten yetkili, gerekli olan tüm önlemlerin alınacağını ifade etti.

Japonya'da şimdiye kadar koronavirüs nedeniyle herhangi bir ölüm bildirilmedi.

Ülkede virüsten 11 kişinin etkilendiği doğrulandı. Japon organizatörler ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi günlerdir Tokyo Olimpiyat Oyunları'nın akıbeti hakkında konuşmamıştı. Ancak organizatörler Cuma günü sessizliği bozdu.

İsviçre merkezli Olimpiyat Komitesi'nin Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ile görüşmesinden hareketle ortaya çıkan söylentilere yanıt veren Olimpiyat Komitesi cuma günü, "Tokyo 2020 için hazırlıklar planlandığı gibi devam ediyor" açıklaması yaptı.

Komite açıklamada DSÖ ile görüşmesine ithafen, "Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin oyunlara kadar tüm Birleşmiş Milletler ajanslarıyla gerektiğinde işbirliği yapması normal bir uygulamadır ve doğal olarak DSÖ de buna dahil" ifadelerine yer verdi.

Söylentiler Twitter'da "Tokyo Olimpiyatları İptal Edildi" etiketine yapılan binlerce yorumla birlikte yayılmıştı.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER SPOR Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI