AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, partisinin Ağrı’da düzenlediği Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Türkiye Yüzyılı hedeflerine ilişkin mesajlar veren Uygur, “Terörsüz Türkiye” süreci, bölgesel gelişmeler ve CHP’de yaşanan tartışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
UYGUR: “TERÖRSÜZ TÜRKİYE TARİHTEKİ YERİNİ ALACAK”
Türkiye’nin çevresinde savaşların ve krizlerin yaşandığı bir dönemden geçtiğini belirten Uygur, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde güçlü bir devlet iradesi ortaya konulduğunu söyledi.
Terörle mücadele sürecine değinen Uygur:
“İnşallah ‘Terörsüz Türkiye’ süreci de Cumhuriyet’imizin ikinci asrına bırakılan en kıymetli kazanımlardan biri olarak tarihteki yerini alacaktır”
ifadelerini kullandı.
“DÜNYA BEŞTEN BÜYÜKTÜR DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın küresel gelişmeler karşısındaki tutumuna ilişkin konuşan Uygur, Türkiye’nin mazlumların yanında durmaya devam edeceğini belirtti.
“Daha adil bir dünya mümkündür demeye devam edeceğiz diyen bir lider, zulme karşı mazlumun yanında olan bir lider”
sözleriyle Erdoğan’ın dış politika yaklaşımını değerlendirdi.
CHP’YE ELEŞTİRİ: “KENDİ ŞİKAYETLERİYLE BAŞLADI”
Konuşmasında ana muhalefet partisine yönelik eleştirilerde bulunan Uygur, İstanbul Büyükşehir Belediyesi üzerinden yürüyen soruşturmalara ve CHP’deki tartışmalara değindi.
“İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile başlayan o büyük yolsuzluk kendi şikayetleriyle başladı. ‘Oralarda büyük yolsuzluklar, büyük usulsüzlükler oluyor’ diye kendileri ifade verdiler”
dedi.
CHP’deki kurultay tartışmalarına da değinen Uygur:
“Şaibeli kurultayları, yine delege satın aldığı noktasında da kendi şikayetleriyle, kendi açtıkları davayla başladı”
ifadelerini kullandı.
“ONLAR KENDİ YARINLARINDAN EMİN OLAMAZKEN BİZ YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”
AK Parti’nin geleceğe yönelik hedeflerle hareket ettiğini söyleyen Uygur, CHP’nin kendi iç tartışmalarıyla gündemde olduğunu savundu.
“Onlar kendi yarınlarından emin olamazken biz Sayın Cumhurbaşkanımızın belirlediği istikamette güçlü ve büyük Türkiye yolunda inşallah yol yürümeye devam edeceğiz”
dedi.
“GELECEĞİ İNŞA ETMENİN MÜCADELESİNİ VERİYORUZ”
AK Parti’nin günü kurtarmaya değil geleceği inşa etmeye odaklandığını ifade eden Uygur, Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Toplantıda AK Parti Ağrı İl Başkanı İlhami Yıldız da açıklamalarda bulundu.