MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP’deki mutlak butlan kararı sonrası gelişmelere ilişkin Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel’i eleştirdi. Bahçeli, her iki ismin de soruna çözüm üretmek yerine kutuplaştırıcı bir üslup kullandığını belirtti.
CHP’DEKİ KRİZ VE KUTUPLAŞTIRAN ÜSLUP
Bahçeli, CHP’deki ikili yönetim gerilimine dikkat çekerek, “Sayın Kılıçdaroğlu ve sayın Özel, söylem ve eylemleriyle CHP'nin tarihsel sorumluluğuna uygun bir görüntü ortaya koymamaktadır. Tavır ve üsluplarıyla kendi içlerinde kutuplaşmayı artırıyor” değerlendirmesinde bulundu. Bahçeli, birleşme yerine sürecin ayrışma yönünde şekillendiğini vurguladı.
BÖLÜNMEYE DUR DEME ÇAĞRISI
MHP lideri, Kılıçdaroğlu ve Özel’e uzlaşı ve samimi bir özeleştiri çağrısı yaptı: “Sayın Özel ve Sayın Kılıçdaroğlu, şapkalarını önlerine koyarak soruna çözüm bulmalı. Lakin şu ana kadar yaşananlar, adım adım bölünme ve yeni parti isimlerinin gündeme gelmesi şeklinde devam ediyor.”
YARGI KARARLARINA UYMA ZORUNLULUĞUNU HATIRLATTI
Bahçeli, Özgür Özel’in yargı sürecine saygı göstermesi gerektiğini belirtti: “Yargıtay'ın kesin kararı beklenmeden krizi derinleştirmesi hukuki süreci baltalıyor ve kurucu değerleri aşındırıyor. Her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, mahkeme kararlarına uymak zorundadır.”