Kemal Zeybek : İktidarı kaybetme korkusu içindedir

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, "Ekonomideki büyük çöküş, ürkütücü işsizlik rakamları ve dış politikada yanlış stratejiler sonucu savrulan tek adam rejimi, iktidarı kaybetme korkusu içindedir" dedi.
 Tarih: 01-06-2020 23:13:50
Kemal Zeybek : İktidarı kaybetme korkusu içindedir

 

Yazılı bir basın açıklaması yapan   CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek;  “Pandemi sürecine ekonomide ağır bir kırılganlıkla giren tek adam rejimi, yaklaşık iki ay süren pandemi döneminde hem salgının olumsuzluklarını hem de derin ekonomik krizi yönetmede ağır basiretsizlikler sergilemekte, çok ciddi güven ve destek kaybına uğramaktadır. En basitinden maske dağıtımı ve sokağa çıkma yasağı organizasyonunu yapamayan, eline yüzüne bulaştıran ve kara mizaha dönüşen fiyaskolar, basiretsiz iktidarın artık devleti yönetemediğinin en büyük ispatıdır. Unutulmamalıdır ki pandemi sürecinde İçişleri Bakanı bir şov gösterisiyle istifa etmiş ve Ulaştırma Bakanı bir gece yarısı görevden alınmıştır." dedi.

Kemal Zeybek ; " Dağıtmayı beceremedikleri maske konusunda, CHP’li Belediyelerimizin “Biz maskeleri dağıtalım” tekliflerini bile geri çevirerek, halk sağlığını hiçe saymış, partizanlık yapmakta beis görmemişlerdir. Belediyelerimizin pandemiye karşı oluşturdukları sağlık projeleri yasaklanmış, yardımlaşma için başlatılan bağış kampanyaları “paralel devlet” icraatı olarak yaftalanıp, yargıyı, belediye başkanlarımızın üstüne salma gibi antidemokratik uygulamalar sergilemekten kaçınmamışlardır." ifadelerine yerdi.

İKTİDARI KAYBETME KORKUSU İÇİNDELER

Ekonomideki büyük çöküş, ürkütücü işsizlik rakamları ve dış politikada yanlış stratejiler sonucu savrulan tek adam rejimi, iktidarı kaybetme korkusu içindedir. Dış politikada ve özellikle ekonomide yaşattıkları kriz ve hüsranlara, gerçekçi ve başarılı politikalar üretemeyen iktidar, çareyi yapay gündem ve suni düşmanlar yaratmakta bulmaktadır. Seçmen kitlesini, sürekli olarak “bize darbe yapacaklar” ya da “dış mihraklar ekonomimize savaş açtı” şeklinde konsolide etmeye çalışmaktadır.

“Pandemi sürecine ekonomide ağır bir kırılganlıkla giren tek adam rejimi, yaklaşık iki ay süren pandemi döneminde hem salgının olumsuzluklarını hem de derin ekonomik krizi yönetmede ağır basiretsizlikler sergilemekte, çok ciddi güven ve destek kaybına uğramaktadır. En basitinden maske dağıtımı ve sokağa çıkma yasağı organizasyonunu yapamayan, eline yüzüne bulaştıran ve kara mizaha dönüşen fiyaskolar, basiretsiz iktidarın artık devleti yönetemediğinin en büyük ispatıdır. Unutulmamalıdır ki pandemi sürecinde İçişleri Bakanı bir şov gösterisiyle istifa etmiş ve Ulaştırma Bakanı bir gece yarısı görevden alınmıştır.

 KENDİ KENDİNE YETERLİLİK ÜLKELER İÇİN HAYATİ ÖNEME SAHİP

Anadolu’nun bereketli topraklarını ihmal eden, buğday ve samanı dahi ithal eden bilinçsiz tarım ve gıda politikaları sonucunda oluşan yüksek mutfak enflasyonu, dar gelirli, asgari ücretli vatandaşlarımızın belini bükmekte, karınlarını doyurmalarını zorlaştırmaktadır. Uygulanan yanlış tarım politikalarıyla, çiftçimiz üretip kazanamamakta halkımız da doğal gıdayı pahalılık nedeniyle alamamaktadır. Küresel salgında gösterdi ki özellikle gıda ve tarım alanında “kendi kendine yeterlilik” ülkeler için hayati öneme sahip.

İktidara tavsiyemiz, daha önce CHP Aydın, İzmir gibi Büyükşehirlerimizde başlayan ve şimdi Ankara, İstanbul ve diğer Büyükşehir Belediyelerimiz tarafından başarıyla uygulanan ucuz ve sağlıklı gıda tedariği politikalarını benimseyerek uygulamaya geçirmesidir.  Hem çiftçimizin üretici olarak kazandığı hem de alt-orta gelir sahibi vatandaşlarımızın uygun fiyatlı gıda ürünlerine kolayca ulaşması, tarım politikaları hedeflerimizin başında gelmektedir.

İŞSİZLİK SİGORTA FONU’NDA BİRİKEN 135 MİLYAR TL NEREDE?

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; 18 yıllık AKP iktidarında hiçbir zaman “normali” yaşayamayan vatandaşımız, şimdi 01 Haziran tarihi itibariyle “yeni normal” düzene zorunlu kılınmaktadır. İktidara buradan uyarım, çok acil olarak, kangren haline dönüşmekte olan işsizlik sorununa kalıcı çözümler yaratarak icraata koymasıdır. İşi kaybetmek bireysel bir sorun iken iş bulma umudunu kaybetmek önemli bir toplumsal sorundur. Bu noktada sosyal devlet, İşsizlik Sigorta Fonunda biriken 135 milyar TL’lik dev mali kaynağı, özüne uygun olarak işsizler ordusu ve sorunları için kullanmalıdır.” dedi.

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI