MERKEL: Sarsıldım! / STEİNMEİER: Yalnız değilsiniz!

Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Saldırganın ırkçı bir motivasyonla, farklı dinlerden, kökenlerden ve farklı görünüşte olan insanlara nefret duyarak hareket ettiğini gösteren çok fazla işaret var" dedi.
 Tarih: 20-02-2020 15:16:33
MERKEL: Sarsıldım! / STEİNMEİER: Yalnız değilsiniz!

 

Şansölye Merkel, Berlin'de düzenlediği basın toplantısında saldırı nedeniyle sarsıldığını ifade etti.

Merkel, "Saldırının perde arkasını netleştirmek için her şeyyapılıyor. Vatandaşlarımızı kökenlerine ve dinlerine göre ayırt etmiyoruz. Irkçılık zehirdir, nefret zehirdir ve toplumda bu zehir var, birçok suçun sorumlusu da bu zehirdir" diye konuştu.

Merkel, "Bu korkunç cinayetlerin tüm arka planlarının aydınlatılması için her türlü çaba sarfedilecek" sözünü verdi.

CUMHURBAŞKANI: TERÖR

Hesse Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth de "aşırı sağcı saldırganın yabancı karşıtı güdülerle hareket ettiğini, saldırıda terör şüphesi olduğunu" açıklamıştı.

Alman Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier de, "Hanau'daki terörist eylemi kınadığını" açıkladı ve "Irkçı nefret tehdidi altında olan herkesin yanındayım. Yalnız değilsiniz" dedi.

5’İ TÜRKİYE VATANDAŞI

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği, kurbanlardan 5'inin Türkiye vatandaşı olduğunu açıkladı.

Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Almanya’daki aşırı sağcı terör saldırısında 5 Türk vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu.

BAŞKA ŞÜPHELİ YOK

Alman polisi, saldırıyla ilgili başka bir şüphelinin olmadığını açıkladı.

Alman Federal Savcılığı, soruşturmayı devraldığını duyurdu.

Alman basını da, adının Tobias R. olduğunu bildirdiği zanlının evinde göçmen karşıtı ideolojisini anlattığı bir mektup bıraktığı, internette de yine göçmen karşıtı görüşlerine yer verdiği bir video olduğunu bildirdi.

ANNESİNİ DE ÖLDÜRDÜ

Hanau kentinde iki nargile bara silahlı saldırı düzenleyerek 9 kişiyi öldüren zanlı, olay sonrasında evde 72 yaşındaki annesiyle birlikte ölü olarak bulundu. Böylece toplam ölü sayısı 11 olarak kayıtlara geçti.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI