ARAP/KÜRT - ‘Korkaklık’ polemiği

Irak / Kürdistan Bölgesi Hükümeti Sözcüsü Cotyar Adil, Hizbullah lideri Nasrallah’ın, Mesud Barzani ve Peşmerge Güçleri’ne yönelik açıklamalarına sert yanıt vererek, “Sen ki düşmanlarına karşı kafa kaldırmaktan korkuyorsun” dedi.
 Tarih: 13-01-2020 09:51:28
ARAP/KÜRT - ‘Korkaklık’ polemiği

Cotyar Adil, Lübnan Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) lideri Barzani ve peşmergeleri hedef alan sözlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Nasrallah’ın, “Titrek ve ergence bir ses tonu ile Kürdistan Bölgesi’ne ve bir ulusun liderine saldırmasını ilginç karşıladıklarını” belirten Adil açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Sen ki yıllardır yüzünün rengini görmemiş ve yer altında saklanıyorsun ama kahraman bir halka hakaret ediyorsun. Sen ki düşmanların karşısında başını kaldırmaya korkuyorsun. Başkan Barzani bir ulusun direniş sembolüdür, sen ona dil uzatabilecek çapta değilsin.”

Irak / Kürdistan Bölgesi Anti-Terör Kurumu da Hasan Nasrallah’ın sözlerine yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“IŞİD savaşında Kürdistan Bölgesi’ne yardımda bulunan tüm taraflara teşekkür ettik. Ancak bu teşekkür seni kapsamıyor. Çünkü Kürt ve Kürdistan’a karşı tavrının, IŞİD teröristlerininkinden eksik kalır yanı yok.”

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, dün yaptığı açıklamada Irak / Kürdistan Bölgesi eski Başkanı Mesud Barzani’yi hedef almış ve IŞİD saldırısı esnasında “korktuğunu” söylemişti.

Nasrallah, Kürtler’in öldürülen İran Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’ye borçlu olduğunu, çünkü IŞİD tehlikesini onun uzaklaştırdığını belirtmişti.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI