İnşaat firmasından deprem açıklaması

İzmir'de meydana gelen depremde Bayraklı'da inşa edilen 151 metre yüksekliğindeki gökdelenin inşaatında çalışan bir işçinin düşerek hayatını kaybetmesi üzerine açıklama yapan Biva A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Vahap Yılmaz, “Çalışan, deprem esnasında oluşan paniği nedeniyle yaşanan bu vefat ile ilgili son derece üzüntülüyüz. Firmamız ve çelik yapı taahhüdünü yapan firma gerekli tüm yasal tedbirleri harfiyen uygulamasına rağmen yaşananlar hepimizi sarstı” dedi.
 Tarih: 02-11-2020 14:24:11
İnşaat firmasından deprem açıklaması

 

Biva A.Ş.  Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Vahap Yılmaz, 30 Ekim günü yaşanan İzmir depremi esnasında hayatını kaybeden çelik montaj çalışanı ve çelik bloklar üzerine açıklama yaptı. Yılmaz, “Avrupa’nın en yüksek yapısal çelik binası Biva Tower’in kuzey aksında çalışma yapılırken, çelik konstrüksiyon firmasının bir çalışanı, savcılıkta ekip arkadaşının verdiği ifadeye göre, deprem esnasında kule vincinin sarsıntısından panik yaparak, iki ayrı emniyet halatını sökerek içinde bulunduğu sepetin emniyet kilidini açıp kirişe atlamak istediğini belirtti. Bu esnada çalışan düşerek hayatını kaybetmiş. Çalışanın deprem sırasında oluşan paniği nedeniyle yaşanan bu vefat ile ilgili son derece üzüntülüyüz. Firmamız ve çelik yapı taahhüdünü yapan firma gerekli tüm yasal tedbirleri harfiyen uygulamasına rağmen yaşananlar hepimizi sarstı” diye konuştu.

 DEPREM SIRASINDA DÜŞEN PARÇA

Deprem sırasında binanın güney aksında montajına başlanan bir çelik kirişin de sarsıntıyla aşağıya düştüğünü bildiren Yılmaz, “Montajı yapılmamış bir parça, binanın güney aksında montaj esnasında yine firmamıza ait bir aracın üzerine düşerek maddi hasara yol açmıştır. İddia edildiği gibi binadan kopmamıştır. Bunun dışında depremde kule inşaatımızda herhangi bir hasar oluşmamıştır. İnşaatımız programa göre devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI