Ali Babacan, mezun olduğu okula giremedi: "Babacan AKP Türkiye’sinin mühendisidir"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın ODTÜ’ye gerçekleştirmek istediği ziyaret, öğrenciler tarafından protesto edilince iptal edildi.
 Tarih: 12-04-2022 17:16:54   Güncelleme: 12-04-2022 17:27:54
Ali Babacan, mezun olduğu okula giremedi:

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) söyleşi yapmak üzere ziyaret gerçekleştirmek isteyen Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, öğrenciler tarafından protesto edildi. ODTÜ'lü öğrencilerin Babacan'ı protesto etmesi üzerine ziyaret iptal edildi.

“BABACAN GENÇLİĞE DE MEMLEKETE DE “DEVA” OLAMAZ!”

Babacan’ın ODTÜ’ye alınmamasına ilişkin; Türkiye Komünist Gençliği (TGB) tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

“Yirmi yıllık AKP serüveninin en önemli aktörlerinden Ali Babacan, bugün kendisini memlekete deva olarak görüyor. Oysa siyasi hikayesinin başından bu yana piyasacılıktan, gericilikten, Amerikancılıktan şaşmayan Babacan AKP Türkiye’sinin mühendisidir. AKP’nin özelleştirme hamlelerinin akıl babası Babacan her geçen gün yakıcılığı artan hayat pahalılığından; eğitim, barınma, ulaşım ve temel haklarımızın engellenmesinden sorumlu değil midir?

AKP artıkları bilsin ki ODTÜ geleneği, tarihi ve bugünüyle ne gericiliğe ne piyasacılığa ne de emperyalizmin işbirlikçilerine geçit vermez! Su katılmamış bir gerici olan Babacan gençliğe de memlekete de deva olamaz!”

“AKP'NİN TÜREVLERİNE SES ÇIKAR”

Sol Genç'in Twitter hesabından yapılan paylaşımda "AKP'nin türevlerine ses çıkar" denildi.

 

 

 

Öğrenciler tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Ali Babacan, stadında devrim yazan ODTÜ'de kendi propagandasını yapmaya çalışıyor. Yapmaya çalıştı ama izin vermedik. TÜPRAŞ, TEKEL gibi birçok kurumu özelleştiren, bu yağma düzeninin mimarlarından olan Babacan ve onun gibiler bugün ortalığa 'umuduz' diye çıkmaya çalışıyor. Bizler de diyoruz ki AKP ve türevleri bu ülkeye umut olamaz. Emekçi halkın sorunlarına çözüm bulamaz, aydınlık bir Türkiye'yi kuramaz."

“ODTÜ Forum” isimli Twitter hesabının paylaştığı videoda Babacan döneminde yapılan özelleştirme ve politikalara işaret edildi. Videoya “Yaptığı 13 yıl bakanlık 18 yıl vekillik döneminde AKP yıkımının, özelleştirmelerin, neoliberal politikaların yürütücüsü Ali Babacan’ın ODTÜ’de gerçekleştirmeyi planladığı öğrenci buluşması ODTÜ öğrencileri tarafından engellendi” notu düşüldü.

 

 

  Kaynak: www.mansethaber.com
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI