6'lı muhalefet üçüncü kez buluşacak

Altı muhalefet partisi, yarın üçüncü kez DP’nin ev sahipliğinde buluşacak. Gündeminde ittifak planı, adaylık tartışmaları ve seçim bulunuyor.
 Tarih: 23-04-2022 10:25:04   Güncelleme: 23-04-2022 10:32:04
6'lı muhalefet üçüncü kez buluşacak

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA ve Gelecek Partisi Genel Başkanları, yarın yeniden bir araya gelecek. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın ev sahipliğinde gerçekleştirilecek üçüncü buluşmada, Meclis'te kabul edilen ve Anayasa Mahkemesi’nin inceleyeceği yeni "Milletvekili Seçim Kanunu"nun olası sonuçları ele alınacak.

"Seçim ittifakı" ve "seçim güvenliği" gündeminin öne çıkması beklenen görüşmede partilerin oy oranları da değerlendirilecek.

Altı parti genel başkanı, seçimlere ittifak halinde girilmesi ya da CHP ve İYİP dışındaki partilerin tek liste halinde seçimlere katılması durumunda ortaya çıkacak olası sonuçları da ele alacak. Bu konuda kurmayların yaptığı çalışmalara göre senaryolar değerlendirilecek. 

Uysal'ın ifadeleri de görüşülecek
Görüşmede Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın tartışılan ifadelerinin de gündeme alması bekleniyor.

Uysal’ın Cumhurbaşkanı adaylığı için DEVA ve Gelecek Partisi liderleri hakkında kastettiği "20 yıllık AKP döneminde sorumluluğa ortak olmamalıdır" sözlerinin masaya getirileceği düşünülüyor.

  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI