Kocaeli'de sokağa çıkma kısıtlaması

Kocaeli’de, koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 65 yaş ve üstü vatandaşların 10.00 ile 20.00 saatleri arasında sokağa çıkmaları kısıtlandı.
 Tarih: 20-08-2020 12:17:25   Güncelleme: 20-08-2020 14:18:25
Kocaeli'de sokağa çıkma kısıtlaması

 

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz başkanlığında yapılan İl Umumi Hıfzıssıhha kurulu toplantısında koronavirüs ile mücadele kapsamında temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarının yanı sıra yeni kararlar alındı. Yeni alınan kararla 20.08.2020 tarihi itibariyle il genelinde geçerli olmak üzere, Covid-19 salgınında risk grubunda yer alan 65 yaş ve üstü vatandaşların 10.00 ile 20.00 saatleri arasında sokağa çıkmaları ve toplu taşıma araçlarını kullanmaları yasaklandı. 

Kısıtlamadan, sadece hastaneden taburcu olup evine dönen, hekime randevusu olan veya hekim raporu ile sevk edilen hastalar, kendisi veya eşinin birinci derece yakınlarının cenazesine katılacaklar, cenaze nakline (ölüm nedeni Covid-19 olanlar hariç) refakat edecek olanlar, il dışından gelmiş olup asıl ikametine dönmek isteyenler muaf tutulacak.

‘PAZARLARA GİRİŞLERİ DE YASAKLANDI’

Bu yaş grubundaki vatandaşların kentte kurulan gıda, giyim, sosyete pazarı gibi tüm semt ve ilçe pazarları, alışveriş merkezleri, sinema, tiyatro, konser, gösteri merkezi gibi yerlere girişleri de yasaklandı. Ayrıca asker uğurlamaları, düğün, nişan, nikâh, kına gecesi, kız isteme, sünnet gibi toplu etkinlik ve organizasyonlara kendisinin veya eşinin yakın akrabaları hariç, 65 yaş ve üzeri vatandaşların katılmalarının kısıtlanmasına, yapılacak ziyaretlerde maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına mutlaka uyulmasına karar verildi.

Kurallara uymayan kişilere ise idari para cezası verilmesine, aykırılığın devamı halinde ise adli işlemlerin başlatılmasına karar verildi. 

Etiketler
  YORUMLAR 0 Yorum YORUM YAP
Bu Haber'e ilk yorum yapan siz olun.
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER GÜNDEM Haberleri
HABER ARŞİVİ
Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
BİZİ TAKİP EDİN
  • YUKARI