Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Zelenski ve ABD temsilcileri barış masasını konuştu

Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesine yönelik diplomasi sürecini ABD’li yetkililer Witkoff ve Kushner ile görüştü.

DÜNYA 22.07.2026 20:57 Dicle Toğal 87 okuma Okuma Süresi: 1 dk
Zelenski ve ABD temsilcileri barış masasını konuştu
Paylaş:
N

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, savaşın sona erdirilmesine yönelik diplomatik girişimler kapsamında ABD Başkanı Donald Trump’ın Orta Doğu Özel Temsilcisi Steve Witkoff ve Trump’ın damadı Jared Kushner ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

ZELENSKİ’DEN BARIŞ SÜRECİ İÇİN YENİ GÖRÜŞME

Zelenski, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Witkoff ve Kushner ile yapılan görüşmede diplomasi sürecinin daha etkili hale getirilmesinin ele alındığını belirtti. Ukrayna’nın adil bir barış için hazır olduğunu vurgulayan Zelenski, "Diplomasiyi etkinleştirmek ve barışı yakınlaştırmak üzerine iyi ve önemli bir görüşme oldu." ifadelerini kullandı.

ABD İLE TEMASLAR SÜRDÜRÜLECEK

Zelenski, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesi için ABD tarafıyla yürütülen çalışmaların devam edeceğini açıkladı. Ukrayna lideri, barışın sağlanmasına yönelik temasların sürdürüleceğini ve diplomatik kanalların aktif tutulacağını kaydetti.

SAVAŞIN SONA ERMESİ İÇİN DİPLOMASİ VURGUSU

Kiev yönetimi, savaşın bitirilmesi için uluslararası ortaklarla görüşmelerini sürdürüyor. Zelenski’nin Witkoff ve Kushner ile yaptığı görüşmenin, devam eden barış arayışları kapsamında gerçekleştirilen temaslardan biri olduğu belirtildi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Dicle Toğal
ETİKETLER
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Bakan Kurum paylaştı! Deprem köyleri yeniden ayağa kalktı
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Bakan Kurum paylaştı! Deprem köyleri yeniden ayağa kalktı
WhatsApp
İhbar Hattı