Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Bir kreşten daha fazlası!

Yolu ve altyapısı olmayan Hatay’a 7 yıldızlı kreş yapılıyor. İşçiler gece gündüz çalışarak 23 Nisan’a yetiştirmek için tam takır hızla emek veriyor.

EĞİTİM 20.04.2026 15:11 Elika Doğru 57 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Bir kreşten daha fazlası!
Paylaş:
N

Yurt dışında eğitim gördükten sonra yaşamını orada sürdüren iş insanı Ali Koban, Almanya’da anaokulları ve kreşlerde uygulanan çok dilli eğitim modellerini inceleyerek bu deneyimlerini Türkiye’ye taşımak için harekete geçti.

DEPREM SONRASI HATAY'A DESTEK

6 Şubat 2023 depremi sonrası Hatay’a büyük destek sağlayan Koban, Almanya’dan çadır tedarik ederek köylere yiyecek ve içecek yardımları ulaştırdı. Çocuklara oyuncak ve kırtasiye malzemeleri dağıttı, birçok öğrenciye burs vererek eğitim hayatlarına katkıda bulundu.

SAMANDAĞ'DA İLK KREŞ AÇILDI

Deprem felaketinin ardından kalıcı yatırımların önemine dikkat çeken Koban, İstanbul’da Dünya Çocukları Vakfı’nı kurarak bağış kampanyaları başlattı. Vakıf aracılığıyla ilk kreşini Hatay’ın Samandağ ilçesinde açtı. 4 sınıf ve 88 çocuk kapasitesine sahip bu kreş, çok dilli eğitim modeliyle dikkat çekiyor.

23 NİSAN'DA DEFNE'DE AÇILIŞ

Yeni projeler kapsamında ikinci kreşin açılışı ise 23 Nisan’da Hatay’ın Defne ilçesinde yapılacak. 3 sınıf ve 66 çocuk kapasitesine sahip bu kreşin açılışı saat 13.30’da gerçekleşecek. Açılışta sokak şenliği düzenlenecek; çocuklara pamuk şeker, patlamış mısır, dondurma ve waffle ikram edilecek. Palyaçolar gösteriler yaparak çocuklara eğlenceli anlar yaşatacak. Tüm çocuklar davetlidir.

Ayrıca temel atma töreninde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Öntürk ve Almanya Devlet Bakanı Serap Güler de yer aldı. Böylece bölgedeki çocukların eğitim olanakları genişlerken, ailelere de büyük destek sağlanacak.

ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR

Defne’de açılacak kreşin inşaatında işçiler yoğun şekilde çalışıyor. Yolu ve altyapısı olmayan Hatay’a modern bir kreş kazandırılıyor. Çalışmaların 23 Nisan’a yetişmesi için ekipler gece gündüz emek veriyor. Fotoğraflarla da belgelenen bu süreç, bölge halkına umut veriyor.

Ali Koban, Hatay için farklı projeler üzerinde çalıştığını belirterek, “Çocukların deprem travmasını atlatmaları ve sağlıklı bir eğitim ortamına kavuşmaları için yatırımlarımız sürecek” dedi.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Eşme Belediyesi soruşturması: Başkan dahil 6 şüpheli adliyede
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Eşme Belediyesi soruşturması: Başkan dahil 6 şüpheli adliyede
WhatsApp
İhbar Hattı