Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Öğretmenler Ankarada açlık grevine başladı

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ve mülakat mağduru öğretmenler, taleplerin karşılanmaması nedeniyle Ankara’da süresiz açlık grevi başlattı.

EĞİTİM 16.06.2026 07:16 Nahibe Demirel 100 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Öğretmenler Ankarada açlık grevine başladı
Paylaş:
N

Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası ve mülakat mağduru öğretmenler, taleplerinin karşılanmaması ve verilen sözlerin tutulmaması gerekçesiyle süresiz açlık grevine başladıklarını açıkladı. Eylem, sendika binası önünde yapılan basın açıklamasıyla duyuruldu.

Öğretmenler, uzun süredir çözüm bekleyen mülakat mağduriyeti ve özel sektör öğretmenlerinin çalışma koşullarına ilişkin taleplerinin karşılanmadığını belirterek eylemi başlattı. Açıklamada, verilen sözlerin tutulmadığı ve sorunun çözümü için muhataplarla görüşme talep edildiği ifade edildi.

“SÖZLER TUTULANA KADAR AÇ KALACAĞIZ” AÇIKLAMASI

Sendika sözcüsü tarafından yapılan açıklamada, “Bize verilen sözler tutulana kadar aç kalacağız” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada Milli Eğitim Bakanlığı ve ilgili bürokratlara çağrı yapılarak çözüm için müzakere masasına dönülmesi istendi.

Öğretmenler, mülakat sisteminin kaldırılması ve mağdur edilen 1611 öğretmenin atanması taleplerinin karşılanmasını istediklerini belirtti. Ayrıca özel sektör öğretmenlerinin insanca çalışma koşulları ve taban maaş hakkı talebi de gündeme getirildi.

SİYASİ AÇIKLAMALAR VE TEPKİLER

CHP Milletvekili Suat Özçağdaş, mülakat sisteminin adaletsiz olduğunu savunarak öğretmenlerin mağdur edildiğini ifade etti. Özçağdaş, Meclis’e yeni bir düzenleme teklifi sunduklarını belirtti.

Emek Partisi Milletvekili Sevda Karaca ise Ankara’da güvenlik uygulamalarını eleştirerek, öğretmenlerin ve destek veren grupların baskı altında olduğunu söyledi. Açıklamalarında eğitim emekçilerinin mücadelesinin büyüyerek devam edeceği vurgulandı.

TALEPLER VE SÜREÇ

Eylemde öğretmenler, mülakat sisteminin kaldırılması, atama hakkı verilmesi ve özel sektör öğretmenleri için taban maaş düzenlemesi talep ediyor. Süresiz açlık grevinin talepler karşılanana kadar devam edeceği açıklandı.

 
HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Starbucks’ın skandal kampanyası Güney Kore’de krizi büyüttü
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Starbucks’ın skandal kampanyası Güney Kore’de krizi büyüttü
WhatsApp
İhbar Hattı