Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

1,1 milyar dolarlık anlaşma: Sabancı’dan dev satış

Sabancı Holding, yapı malzemeleri sektöründeki önemli iştiraki Akçansa’daki paylarını devretme kararı aldı. Şirket, Almanya merkezli Heidelberg Materials AG ile hisse devrine yönelik anlaşmaya vardı.

EKONOMİ 20.04.2026 11:54 Melisa Altuntaş 166 okuma Okuma Süresi: 1 dk
1,1 milyar dolarlık anlaşma: Sabancı’dan dev satış
Paylaş:
N

Kamuoyuna yapılan açıklamaya göre Heidelberg Materials AG, mevcut ortaklık sözleşmesinde yer alan ön alım hakkını kullanarak Sabancı Holding’in Akçansa’daki hisselerini satın alma kararı aldı. Söz konusu gelişme, 28 Ocak 2026’da Sabancı Holding’e iletilen bağlayıcı teklifin ardından netleşti.

ŞİRKET DEĞERİ 1,1 MİLYAR DOLAR

Akçansa için yapılan teklifin toplamda 1,1 milyar dolar şirket değeri üzerinden olduğu belirtildi. Akçansa’nın diğer ana ortağı olan Heidelberg Materials, 17 Nisan 2026 tarihinde yaptığı resmi bildirimle bu teklifi değerlendirme kararı aldığını ve ön alım hakkını kullanacağını Sabancı Holding’e iletti.

YÜZDE 39,72’LİK PAY DEVREDİLECEK

Gerçekleşecek işlem kapsamında Sabancı Holding’in Akçansa’daki:

  • Yüzde 39,72 oranındaki hissesi
  • 76 milyon TL’yi aşan nominal değerli payı

Heidelberg Materials’a devredilecek.

BEDEL DÜZELTMELER SONRASI NETLEŞECEK

Hisse devrine ilişkin nihai ödeme tutarının, borç ve nakit düzeltmeleri sonrasında kesinleşeceği bildirildi. Söz konusu satışın tamamlanmasıyla birlikte Sabancı Holding’in yapı malzemeleri sektöründeki stratejisinde yeni bir döneme girileceği değerlendiriliyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Katy Perry’den Roma’da görenleri şaşırtan dilek ritüeli
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Katy Perry’den Roma’da görenleri şaşırtan dilek ritüeli
WhatsApp
İhbar Hattı