Haber Ara

Milyonlarca haber arasında ara

Büşra bebek 6 gündür kayıp! Anne ve baba adliyeye sevk edildi

Sivas'ta 6 gündür kayıp olan 11 aylık Büşra bebeğe ilişkin soruşturmada anne ve babanın da aralarında bulunduğu 9 şüpheli adliyeye sevk edildi.

GÜNDEM 16.09.2026 13:59 Güncelleme: 16.09.2026 14:15 Nahibe Demirel 40 okuma Okuma Süresi: 2 dk
Büşra bebek 6 gündür kayıp! Anne ve baba adliyeye sevk edildi
Paylaş:
N

Sivas’ın Divriği ilçesinde 10 Eylül’den bu yana aranan 11 aylık Büşra Balıkçı’ya ilişkin soruşturmada yeni gelişme yaşandı. Bebeğin annesi Elif Balıkçı ve babası Yusuf Balıkçı’nın da aralarında bulunduğu 9 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından Divriği Adliyesine sevk edildi.

BÜŞRA BEBEK 10 EYLÜL’DE KAYBOLDU

Göndüren köyü İncedere Yaylası’nda hayvancılıkla uğraşan 5 çocuk annesi Elif Balıkçı, 10 Eylül’de 11 aylık kızı Büşra’yı yaşadıkları çadırda bulamayınca 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarda bulundu. Bölgeye sevk edilen AFAD, komando ve jandarma ekipleri bebeğin bulunması için geniş çaplı arama başlattı.

Çalışmalarda yapay zekâ destekli insansız hava aracının yanı sıra iz takip köpeğinden de yararlanıldı. Soruşturma ilerledikçe aile fertlerinin ifadeleri de incelemeye alındı. Sivas Valiliği, soruşturmanın tüm ihtimaller değerlendirilerek sürdürüldüğünü daha önce açıklamıştı.

ANNE VE BABANIN DA ARALARINDA OLDUĞU 9 KİŞİ ADLİYEDE

Soruşturma kapsamında gözaltında bulunan anne Elif Balıkçı, baba Yusuf Balıkçı ile M.R.B., R.B., İ.B., M.D., M.B., K.D. ve Ö.B., jandarmadaki işlemlerinin tamamlanmasının ardından geniş güvenlik önlemleri altında Divriği Adliyesine getirildi. A.Ç. ise jandarmadaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Şüphelilerin savcılıktaki işlemleri devam ediyor.

ANNENİN İDDİASI SONRASI ARAMALAR YOĞUNLAŞTI

Soruşturma sırasında anne Elif Balıkçı, kızını eşinin öldürüp araziye bıraktığını iddia etti. Bunun üzerine ekipler, annenin gösterdiği İncedere Yaylası’ndaki bölgede aramalarını yoğunlaştırdı. Ancak söz konusu alanda yapılan çalışmalarda bu iddiayı doğrulayacak herhangi bir bulguya ulaşılamadığı bildirildi.

Annenin beyanı soruşturma kapsamındaki bir iddia niteliğini taşıyor; baba hakkındaki bu iddiaya ilişkin kesinleşmiş bir yargı kararı bulunmuyor.

SORUŞTURMAYA YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Büşra Balıkçı’nın kaybolmasına ilişkin soruşturma Divriği Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülüyor. Başsavcılığın talebi üzerine Sulh Ceza Hakimliğince dosyayla ilgili yayın yasağı kararı da alınmış durumda.

11 aylık Büşra bebeğin bulunması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

HABER BİLGİSİ
Kaynak: AA
Yorumlar
0 yorum
Yorumlarınız editör onayından sonra yayına alınır.
Bu habere henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.
Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu sezonu AKM'de açıyor
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Cumhurbaşkanlığı Klasik Türk Müziği Korosu sezonu AKM'de açıyor
WhatsApp
İhbar Hattı