Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Denizli ziyaretinde bakanlığın kente sunduğu dev yatırımları ve Aile ve Gençlik Fonu'nun yeni avantajlarını açıkladı. 2026’nın ilk 8 ayında Denizli’ye 446 milyon liralık sosyal destek aktarıldığını belirten Göktaş, 2 çocuk sahibi olan çiftlerin evlilik kredisinin tamamen silineceğini duyurdu.
2 ÇOCUK YAPANA EVLİLİK KREDİSİ SIFIRLANACAK
Aile ve Gençlik Fonu kapsamında 18-29 yaş arası gençlere sağlanan sıfır faizli, 2 yıl ödemesiz evlilik kredisine dair tarihi detaylar paylaşan Bakan Göktaş, genç aileleri teşvik eden yeni modeli anlattı. Gabar petrolü, Filyos doğal gazı ve maden gelirlerinin %20’sinin aktarıldığı fon sisteminde öne çıkan başlıklar şunlar oldu:
Sıfır Faizli Kredi: Gençlere 200 bin ile 250 bin TL arasında 2 yılı ödemesiz, 4 yıl vadeli sıfır faizli evlilik kredisi sunuluyor.
Çocuk Esnetme Modeli: Kredi kullanan çiftler 1 çocuk sahibi olduğunda borç ödemesi 12 ay erteleniyor; 2 çocuk sahibi olmaları durumunda ise kredi borcu tamamen siliniyor.
Ekstra Avantajlar: Destekten yararlanan çiftlere İŞKUR istihdamında ve sosyal konut projelerinde öncelik hakkı tanınıyor. Ayrıca 1.500 firmada geçerli %40’a varan çeyiz desteği veriliyor. Denizli’de bugüne kadar 2 bin 973 genç bu krediyle evlendi, 9 bin 402 genç ise destek kapsamına alındı.
DENİZLİ’YE 8 AYDA 446 MİLYON TL KAYNAK
Bakanlık olarak politikalarının merkezine aileyi koyduklarını vurgulayan Göktaş, Denizli’deki sosyal yardım bilançosunu da açıkladı. Kente 24 yılda toplam 11,5 milyar liralık yatırım yapıldığını kaydeden Bakan Göktaş, 2026 yılı özelinde şu verileri paylaştı:
Evde Bakım Yardımı: Aylık 15 bin 755 TL olarak uygulanan destekten Denizli’de 4 bin 457 aile faydalanıyor. Ocak ayından bu yana Denizli'ye 446 milyon TL kaynak aktarıldı.
SED Desteği: Ailesi yanında desteklenen 1.120 çocuk için 69,5 milyon TL ödeme yapıldı.
Doğum Yardımı: Denizli’de 12 bin 566 anneye destek verilirken, kente doğum yardımı kapsamında 214,5 milyon TL aktarıldı.
HUZUREVİ VE GÜNDÜZLÜ YAŞLI BAKIM MERKEZLERİ GELİYOR
Göktaş, kentteki yeni yatırımlar kapsamında şehir merkezinde Çocuk Evleri Sitesi inşaatının sürdüğünü; Çivril ve merkez ilçelerde huzurevi, yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezleri için etüt çalışmalarının başladığını müjdeledi. Kentte ayrıca yaşlıların gün içinde vakit geçirebileceği "Gündüzlü Yaşlı Bakım Merkezleri" açılacak.